Xabi Alonsos straff avgjorde supermötet

Foto: FOTO: GETTY IMAGES
Alonso såg med sina två mål till att Spanien slog Argentina.
FOTBOLL

MADRID. Xabi Alonso blev matchhjälte när Spanien slog Argentina i vänskapsmatchen i Madrid. Leo Messi har det fortsatt tungt i Maradonas landslag.

Real Madrids nyförvärv gav Alonso gav Spanien ledningen efter 16 minuten på en målvaktsretur som kom efter ett skott från David Silva. Därefter styrde Spanien matchen under stora delar av första halvlek medan Argentina fick jaga boll.

Alonso inte färdig

Men en kvart in i andra halvlek drog Raúl Albiol ner Maxi Lopez och Argentina fick straff. Leo Messi, som hade svårt att komma loss i anfallet, gjorde inga misstag och kvitterade med en låg boll i målvaktens högra hörn.

Men Xabi Alonso var inte färdig med målskyttet. Efter en handssituation med fem minuter kvar att spela tilldömdes Spanien straff och Alonso drog ett hårt skott högt i mål.

Maradonas landslag, som var illa ute i VM-kvalet, men knep den sista direkt platsen tidigare i höst, har en del kvar att jobba på inför VM. Leo Mwssi har kritiserats för att verka ointresserad av sitt landslag och när han byttes ut mot Spanien möttes han av högljudda busvisslingar på den fullsatta Vicente Calderón-stadion.

Casillas utbytt – och hyllad

– Jag skulle offra allt för att vinna VM, det skulle vara allra störst för mig och Argentina. Jag har haft turen att uppnå många viktiga saker på klubbnivå men jag skulle byta dem alla mot ett VM-guld, sa Messi till tv-kanalen TyC Sport i veckan.

Spaniens målvakt Iker Casillas fick däremot ta emot publikens stående ovationer när han gick av sin hundrade landskamp.