Anelka sköt Frankrike ett steg närmare VM

Gjorde matchens enda mål i playoff-matchen mot Irland

Foto: FOTO: REUTERS
Nicolas Anelka gav Frankrike segern.
FOTBOLL

Via en försvarare – och stolpen – sköt Nicolas Anelka matchens enda mål i Frankrikes playoff-match mot Irland på bortaplan.

Och Frankrike är nu nära VM-slutspelet.

Raymond Domenechs mannar vann alltså inför drygt 80 000 åskådare på Croke Park i norra Dublin. Irland hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna, och när man gjorde det så lyckades det franska försvarat avstyra i sista hand. Liam Lawrence och Robbie Keane hade de bästa lägena.

Anelka sköt matchens enda mål

Matchens enda mål sköt Chelseas stjärnfransos Nicolas Anelka en bit in i andra halvlek. Bollen gick i mål via stolpen efter att först ha ändrat riktning på en irländsk försvarare. Shay Given var chanslös. Frankrike har nu med sig 1–0 till returen på Stade de France i Paris som spelas på onsdag.

Dunne het efter slutsignalen

Återstår att se om Irlands förbundskapten Giovanni Trapattoni har gömt något ess i rockärmen. Bäst resultat i de båda mötena spelar VM-slutspel i Sydafrika nästa sommar. Efter slutsignalen på Croke Park uppstod hätsk diskussion mellan flera spelare i lagen: hetast var Irlands Richard Dunne som hade något otalt, oklart vad, med en fransk spelare. Men Thierry Henry lugnade ned honom efter ett tag.