”Jag blev överraskad”

Irriterat när Frankrike tog viktig seger

Foto: Reuters
Frankrikes Yoann Gourcuff och Lassana Diarra (till höger) är inte helt överens med Irlands Keith Andrews (till vänster) och Richard Dunne.
FOTBOLL

Nicolas Anelka såg till att Frankrike bortaslog Irland med 1–0. Efter matchen blev stämningen irriterad. Fransmannen Lassana Diarra vägrade att tacka Keith Andrews.

– Det är en känd spelare, jag blev överraskad, säger Irlands förbundskapten, Giovanni Trappatoni.

Diarra var inte den enda spelaren som var irriterad vid mittcirkeln efter matchen. Även irlands lagkapten Richard Dunne ville säga ett och annat till sina motståndare men lugnades till slut ned av sin lagkaptenskollega Thierry Henry. Men på presskonferensen efter matchen var det ingen som ville berätta vad Diarra sagt för att utlösa tumultet:

– Jag kan inte säga meningen, det var väldigt fult, säger Trappatoni.

”Spelat första halvlek”

Trappatonis Irland lyckades aldrig få hål på Frankrike hemma i Dublin. Det enda målet gjorde i stället Anelka via en försvarare och Shay Givens ena stolpe. Men trots förlusten ger inte Trappatoni upp:

– Jag sa till spelarna att vi har spelat första halvlek. I Paris har vi den andra, och allt är möjligt i fotboll.

Den franska superstjärnan Thierry Henry var mycket nöjd med resultatet:

– Vi har sett att Irland är ett väldigt svårt lag att slå. De förlorade inte en enda match i gruppspelet, så det vi gjorde i kväll är riktigt bra, säger han till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM