”Thierry Henry är ingen fuskare”

Fransmannen får stöd av David Beckham

Foto: AP
Thierry Henry spelar fram målskytten William Gallas efter att först ha tagit med sig bollen med handen.
FOTBOLL

Alla – utom de svenska domarna – såg att Thierry Henry tog med handen.

Men nu försvaras fransmannen – av David Beckham.

– Thierry är ingen fuskare, hävdar Beckham.

Ni kan storyn vid det här laget, hur Thierry Henry tog bollen med handen och spelade in till William Gallas som kunde nicka bort Irland från VM i Sydafrika.

Efteråt erkände Henry själv att han tagit bollen med handen och reaktionerna lät inte vänta på sig. Snudd på hela fotbollsvärlden fördömde Henry och informationen om den franska landslagsmannen på Wikipedia ändrades med mängder av nedsättande fraser och könsord.

”Sånt som händer”

Men nu får Barcelona-stjärnan Thierry Henry oväntat stöd – av Los Angeles Galaxys David Beckham.

– Jag tror helt ärligt att Thierry inte gjorde det medvetet. Jag känner Thierry både som fotbollsspelare och människa, han är en fantastisk person och spelare, säger Beckham till Sky Sports.

– Det är synd att Irland inte gick vidare eftersom de har fantastiskt passionerade fans, men sånt här händer i fotboll. Oavsett om det var rätt eller fel tror jag inte Thierry gjorde det med flit.

Speciell situation

Beckham vet inte själv hur han skulle ha reagerat i en liknande situation:

– Det är avgörande VM-kval. Det är ett så känsloladdat läge i de matcherna att man inte riktigt vet man gör. Jag har spelat många stora matcher och reagerat i vissa lägen. När jag ser tillbaka kan jag tänka ”wow, det var fel att göra så”.