Eric Cantona kritiserar Thierry Henry

FOTBOLL

Thierry Henry krossade Irlands VM-dröm – och tröstade sedan Richard Dunne.

Nu menar franske legendaren Eric Cantona, 43, att han skulle ha klippt till Henry i en liknande situation.

– Om jag hade varit irländare hade Henry inte stått upp i mer än tre sekunder...

Foto: ap
Thierry Henry (till vänster) och Nicolas Anelka tröstar Richard Dunne.

Ni kan storyn vid det här laget.

Thierry Henry tog med sig bollen med handen, svenske domaren Martin Hansson blundade och Henry kunde spela fram William Gallas som nickade Frankrike till VM.

Sedan dess har diskussioner om omspel pågått – Henry själv ansåg att matchen borde spelas om – men det internationella fotbollsförbundet Fifa säger nej och på lördagen nobbade även det franska fotbollsförbundet Irlands förfrågan.

Frankrike nobbar omspel

I ett pressmeddelande säger irländska fotbollsförbundets vd John Delaney:

”Vi beklagar att våra ansträngningar för ett omspel tycks ha fallit för döva öron vid det franska fotbollsförbundet. Utan tvivel har trovärdigheten för fair play skadats av denna händelse inför en global publik. Men vi kommer att fortsätta uppmana FIFA att vidta åtgärder för att säkerställa att dessa skadliga exempel på fusk inte ska återkomma”.

Nu blandar sig även den franske legendaren Eric Cantona in i leken – och sågar landsmannen Thierry Henry.

”Domenech borde sparkas”

– Det mest chockerande är inte handsen i sig utan att Henry, direkt efter matchen, mitt framför tv-kamerorna, sätter sig och tröstar en irländsk spelare (Richard Dunne), när han bara tre minuter tidigare blåst honom på VM-drömmen. Om jag hade varit irländare hade Henry inte stått i mer än tre sekunder.

Och Henry är inte ensam om att få en verbal smocka från Cantona.

Trots att Frankrike gick vidare till VM menar Cantona att förbundskapten Raymond Domenech är Frankrikes värsta ledare sedan Ludvig XVI (som var fransk kung 1774-1792 och sedan avrättades med giljotin).

– Om det var upp till mig skulle Domenech få sparken och ersättas med Laurent Blanc. Jag är inte den enda som anser det, säger Cantona enligt franska medier.