Här inleder stjärnorna psykkriget inför VM

Kaká och Ronaldo öga mot öga efter lottningen

Foto: Scanpix
Ronaldo och Kaká är lekkamrater i Real Madrid. Men nästa sommar kommer de att spela mot varandra när Portugal och Brasilien möts redan i gruppspelet i Sydafrika.
FOTBOLL

Real stjärnförvärv Kaká och Cristiano Ronaldo ställs mot varandra när VM avgörs i Sydafrika i sommar.

Efter lottningen möttes de båda på en presskonferens för att starta psykkriget.

– Vem som är den bäste spelaren i världen kommer att avgöras av vilka som vinner VM, säger Ronaldo.

Real Madrid samlade sina VM-spelare för en presskonferens efter fredagens lottning. I Sydafrika ställs superstjärnorna Kaká och Cristiano Ronaldo mot varandra då Brasilien och Portugal lottades i samma grupp – grupp G.

– Jag tycker att det är den tuffaste gruppen. Det finns flera svåra grupper men vår är dödens grupp. Men det är bra eftersom vi måste vara mycket fokuserade redan från start, säger Kaká till Real Madrids hemsida.

Ser fram emot mötet med Kaká

Ronaldo säger att han ser fram emot VM och då framförallt matchen mot Brasilien.

– Det är en tuff grupp och för att gå vidare måste vi spela på topp. Men det ska bli kul att möta mina lagkamrater och vänner, säger Ronaldo till Real Madrids hemsida och ser inte sitt Portugal som favoriter i gruppen.

– Brasilien är det starkaste laget, men Elfenbenskusten är också en tuff rival. Det är en tuff grupp. Vi måste vara i vår bästa form. Att vinna den första matchen är väldigt viktigt.

Brasiliens förbundskapten Dunga ser det tuffa motståndet som en fördel för hans landslag.

– Att ha en så pass svår grupp som denna är bra eftersom vi kommer att vara fokuserade. Det kommer inte att bli några enkla matcher. Gruppen är otvivelaktigt jämn, men vi har ett självförtroende i vårat spel, säger han till AP.

Förutom Portugal, Brasilien och Elfenbenskusten ingår även Nordkorea i grupp G.

De två Real-stjärnorna Ronaldo och Kaká hoppas dessutom nästa år kunna ta tillbaka titeln som världens bästa spelare. Båda har inteckningar trofén men blev i år snuvade av ärkerivalen Barcelonas Leo Messi.

”Vem som är bästa spelaren avgörs i VM”

Sommarens VM-turnering blir därför inte bara en kamp mellan de bådas landslag utan även en direkt match mellan Ronaldo och Kaká om vem som är bäst på planeten.

– Vem som är den bäste spelaren i världen kommer att avgöras av vilka som vinner VM, säger Ronaldo Real Madrids hemsida.

– Jag hoppas att den som vinner priset är en brasiliansk VM-spelare, för det skulle betyda att vi vunnit VM, säger Kaká.

FAKTA

Dödens grupper senaste 10 åren

VM 1990

Kamerum, Rumänien, Argentina, Sovjetunionen.

VM 1994

Mexiko, Italien, Irland, Norge

VM 1998

Nigeria, Partaguay, Spanien, Bulgarien

VM 2002

Sverige, England, Argentina, Nigeria

VM 2006

Argentina, Serbien/Montenegro, Holland, Elfenbensk.