Frankrike skakas av sexhärva

Fransk media: Storstjärnan Franck Ribery misstänks för sexköp av minderårig

FOTBOLL

Det franska landslaget skakas inför VM av en prostitutionshärva.

Franck Ribéry och Sidney Govou är förhörda av polis.

I fransk media pekas mittfältaren Ribéry ut som misstänkt för att köpt sextjänster av en minderårig flicka, men hans advokat förnekar uppgifterna.

På onsdag möts Bayern Münchens Franck Ribéry och Lyons Sidney Govou i Champions League.

Inför mötet går de en juridisk match.

De franska landslagsstjärnorna är två av fyra spelare som kopplas ihop med en prostitutionsutredning kring verksamheten på en nattklubb i centrala Paris.

Förhörd i Paris

Enligt det franska nyhetsmagasinet Le Point har båda spelarna blivit förhörda som vittnen. Detta bekräftades i Franck Ribérys fall av hans advokat Sophie Bottai i går.

– Han är förhörd som vittne. För oss, stannar affären där, säger Bottai till radiostationen RMC.

Men enligt det franska nyhetsmagasinet Le Points källor är mittfältaren misstänkt för att ha köpt sexuella tjänster av en minderårig flicka och att det var därför han förhördes i Paris i veckan. Men Sophie Bottai poängterade i går att det inte fanns några misstankar riktade mot Ribéry.

Två andra spelare från Les Bleus kommer också att förhöras. Även de, skriver Le Point i går kväll, har köpt sextjänster av flickan men bara en av dem när hon var minderårig.

Riskerar fängelse

Den franska nyhets-byrån AFP uppger att en av spelarna medgivit att han har haft en relation men flickan men förnekar att han kände till att hon var minderårig.

Enligt fransk lag är straffet, vid fällande dom för köp av sexuella tjänster med minderårig, upp till tre års fängelse och böter på 450 000 kronor.

Skandalen kommer högst olämpligt för fransk fotboll. Den 11 maj ska förbundskaptenen Raymond Domenech offentligöra sin VM-trupp. Franck Ribéry är en nyckelspelare i landslaget.

FAKTA

EN MARDRÖM INFÖR SYDAFRIKA-VM

Den 11 maj tar Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech ut VM-truppen.

Så här ser Frankrikes gruppspel ut, grupp A:

11/6: Sydafrika–Mexiko

Uruguay–Frankrike

16/6: Sydafrika–Uruguay

17/6: Frankrike–Mexiko

22/6: Frankrike–Sydafrika

Mexiko–Uruguay

ARTIKELN HANDLAR OM