Presidenten blåser Charlie Davies på VM-drömmen

”Kommer inte att spela”

FOTBOLL

Charlie Davies är tillbaka i träning efter bilolyckan i oktober och drömmer om att få spela VM för USA i sommar.

Men den drömmen krossas nu med stor sannolikhet av klubblaget Sochauxs president.

– Han kommer inte att spela igen i Ligue 1 den här säsongen, säger Alexandre Lacombe till franska L'Est Republicain.

Charlie Davies var nära att mista livet i bilkraschen i oktober. Men efter en osannolikt snabb rehabilitering tränar anfallaren med klubblaget Sochaux sedan någon månad tillbaka.

Det uttalade målet för 23-åringen har länge varit sommaren VM-turnering i Sydafrika. Men den drömmen kan nu vara på väg att krossas.

Kommer inte få spela mer

Detta sedan Sochauxs president sagt att amerikanen inte kommer att få chansen i någon av de avslutande fem matcherna i ligan.

– Han kommer inte att spela igen i Ligue 1 den här säsongen. Men han mår bra och det är det viktigaste, säger Alexandre Lacombe till franska L'Est Republicain.

Davies får därmed svårt att övertyga USA:s förbundskapten Bob Bradley om att han är tillbaka i tillräckligt bra form för att platsa i VM.

Moralen kan bli lidande

– Sedan han lämnade sin rullstol har han gått igenom en hel del psykologiskt för att komma tillbaka. Vi vet mycket väl att hans moral kan bli lidande om han missar VM, målet som guidat honom sedan olyckan, säger Lacombe.

Davies ådrog sig frakturer i högerbenet, armbågen, näsan, pannan och ögonhålan samt drabbades av en brusten urinblåsa och en blödning i hjärnan i bilolyckan. 23-åringen säger sig dock fortfarande hoppas på en plats.

– Jag har fortfarande stora förhoppningar. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, säger Davies till AP.

USA måste nominera sitt preliminära VM-lag på 30 man den 11 maj.