Ribéry och Benzema stoppas från landslaget

Så länge spelarna utreds för prostitutionshärvan blir det inget spel

FOTBOLL

Franck Ribéry och Karim Benzema förhördes på tisdagen angående den stora prostitutionsskandalen som uppdagades innan VM.

Franska fotbollsförbundets tillträdande president Fernand Duchaussoy säger nu att spelarna inte får spela i landslaget så länge de är misstänkta för sexköp av en minderårig.

– Det har pratats om strejk, och det är inte överdrivet, säger han enligt L'Equipe.

De franska landslagsspelarna Franck Ribéry, Karim Benzema och Sidney Govou har alla köpt sex av en prostituerad vid namn Zahia Dehar.

Inget som är olaglig i Frankrike, om det inte hade varit för att Dehar var minderårig när hon träffade Ribéry och Benzema.

Landslagsspelarna förhördes i går av fransk polis och om de fälls för brott riskerar de tre års fängelse eller böter.

”Ta ansvaret”

Detta är inte lugnande för det franska fotbollsförbundet som haft nog med kris i sitt landslag sedan VM där interna bråk ledde till träningsbojkott och att spelare skickades hem från mästerskapen. Därefter åkte Frankrike ut redan efter gruppspelet.

Fernand Duchaussoy kommer under onsdagen att bli ny president för det franska fotbollsförbundet och han säger att han är beredd att agera.

– Om jag blir vald kommer jag att ta mitt ansvar. Det har pratats om strejk och det är inte att överdriva, säger Duchaussoy enligt L'Equipe.

”Oskyldig till motsats bevisats”

Ribérys advokat tycker inte att det beslutet är rättvist.

– Principen att man ska betraktas som oskyldig tills motsatsen är bevisad är definitivt satt ur spel, säger Sophie Bottai till Eurosport.