Lars Lagerbäck slutar i Nigeria

Erbjöds en fortsättning

FOTBOLL

Lars Lagerbäck tackar nej till en fortsättning som förbundskapten för Nigerias fotbollslandslag, bekräftade det nigerianska fotbollsförbundet på fredagen.

Lagerbäck.

Efter knappt fem månader som tränare för "Superörnarna" (smeknamnet för Nigerias landslag) meddelade det nigerianska fotbollsförbundet på fredagen att Lagerbäck tackat nej till en fortsättning. Lagerbäck var erbjuden en fortsättning över VM i Brasilien 2014, men avböjde med motiveringen att han var osäker på om han kunde fullfölja ett så långt kontrakt.

– Han tackade förbundet för att han fick möjligheten att leda Örnarna i VM. Han sade att det varit värt jobbet och att han alltid skulle komma ihåg Nigeria och landets befolkning, säger fotbollsförbundets ordförande Aminu Maigari till tidningen Soccer Star.

1,5 miljoner i månaden

Fotbolls-VM slutade med ett misslyckande för Nigeria som fick åka hem redan efter gruppspelet efter blott en poäng på tre matcher.

– Jag har gillat det och har varit privilegierad att få jobba med det här laget, sade Lagerbäck efter VM-sortin.

Lagerbäck skrev på kontraktet med Nigeria i februari och fick enligt uppgift 1,5 miljoner kronor per månad under de fem månader som kontraktet gällde.

Siasia väntas få jobbet

Han fick jobbet i konkurrens med svenske tränarkollegan Sven-Göran Eriksson, som i stället blev förbundskapten i Elfenbenskusten, Bruno Metsu, före detta förbundskapten i Senegal, Ratomir Dujkovic, tidigare förbundskapten i Ghana och Glenn Hoddle, före detta förbundskapten i England.

Lagerbäck fick med sig Roland Andersson som assisterande tränare till Nigeria.

Enligt Aminu Maigari återstår bara detaljer innan Samson Siasia presenteras som ny förbundskapten. Den tidigare nigerianske landslagsanfallaren gjorde 13 mål på 46 landskamper och spelade bland annat i VM 1994. Som tränare har 42-åringen lett Nigeria till final i fotbollsturneringen i Peking-OS 2008.

TT-AFP