Ribery i rätten: Jag betalade 20 000

”Hon ville ligga för att jag är känd”

FOTBOLL

Franck Ribery har försvarat sig inför rätten i Paris, anlagad för att ha haft sex med en minderårig prostituerad.

Fransmannen sade att han betalat flickan men att det inte var för den sexuella akten.

– Tjejerna vill ligga med mig för att jag är känd. De ser det som en upplevelse, sade Ribery till domaren enligt Ekstrabladet.

Franck Ribery och landslagskompisen Karim Benzema står båda anklagade för att ha köpt sex av en 17-årig flicka. Ribery har nu gett sin version av händelserna inför domaren André Dando i Paris.

27-åringen säger att han haft sex med två kvinnor men att han aldrig betalade för de sexuella tjänsterna.

”Betalade deras biljetter”

– Det var inte en betald tjänst. Jag gav dem bara 100 euro (knappt 1000 kronor) så att de kunde ta sig tillbaka till flygplatsen och få något att äta. Jag betalade även deras biljetter.

Fransk media har tidigare rapporterat att Ribery flög in flickorna från Frankrike till München. En dyr resa som nu dessutom kan ge 27-åringen tre års fängelse om han fälls.

”Kostade mig 20 000”

– Allt som allt kostade det mig 2000 euro (knapp 20 000 kronor) för de två tjejerna, säger Ribery.

Den summan ska inte ha varit för de sexuella tjänsterna enligt Ribery. 27-åringen hade istället en annan förklaringen till varför de två kvinnorna gick med på att flyga till Tyskland.

– Tjejerna vill ligga med mig för att jag är känd och för att de ser det som en upplevelse. Men jag visste inte om att hon var minderårig, sade Ribery till domaren enligt Ekstrabladet.