Maradona sparkas

Fick inte igenom sina krav – håller presskonferens i kväll

FOTBOLL

Maradona vägrade gå med på förbundets krav och förbundet vägrade gå med på Maradonas krav.

Därför blev det ingen fortsättning i det argentinska landslaget.

I kväll klockan 23:00 svensk tid har legendaren kallat till presskonferens.

Foto: AFP

I natt kom det definitiva beskedet som många väntat på sedan Argentinas storförlust mot Tyskland i kvartsfinalen i VM.

”Exekutivkommittén var enig när den beslutade sig för att inte förnya kontraktet med herr Diego Maradona som förbundskapten för landslaget” skriver förbundet på sin hemsida.

Maradona ville ha kvar hela sin stab och försökte dessutom anställa Oscar Ruggeri, den gamle VM-guldhjälten från 1986. Men förbundet gick inte med på de kraven och Maradona kunde inte tänka sig att vika en tum, trots att både han och hans arbetsgivare helst hade velat förlänga kontraktet.

”Svårt att prata med honom”

När förbundsordföranden Julio Grondona lämnade högkvarteret i går kväll möttes han supportrar som ville ha kvar Maradona.

– Vi kom helt enkelt inte överens. Diego är inte nöjd och det är svårt att prata med honom i nuläget, sa Grondona enligt tidningen Olé.

Men prata ska den avsatte förbundskaptenen göra i kväll. Han ville inte möta pressen i förbundets lokaler utan har bokat en restaurang för ändamålet klockan 23:00 i kväll svensk tid. Och Diego Maradona brukar inte vara den som håller igen med sina uttalanden om han är missnöjd med något.

U20-förbundskaptenen Sergio Batista tar över det argentinska landslaget tills vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM