”Jag stänger inga dörrar”

Landslagschefen utesluter inte att Maradona kan göra comeback som Argentinas förbundskapten

Foto: bildbyrån
Maradona.
FOTBOLL

Diego Maradona påstod sig ha blivit sviken av landslagschefen Carlos Salvador Bilardo efter att han fick sparken som Argentinas förbundskapten.

Bilardo säger att Maradona ljuger men utesluter ändå inte att nya samtal kan tas upp mellan parterna för att lösa problemet – och kanske återanställa stjärnan.

– Om Diego vill prata utesluter jag ingenting, säger Bilardo.

Det argentinska fotbollsförbundet vill ha Diego Maradona kvar som förbundskapten, men skulle då behöva sparka sju av sina assistenter. Det gick inte Maradona med på och han fick gå.

När han meddelade sitt beslut passade han också på att anklaga både landslagschefen Carlos Salvador Bilardo och förbundsordföranden Julio Grondona för att ha ljugit och svikit honom.

– Han (Bilardo) förrådde mig. När vi fortfarande var i sorg efter förlusten mot Tyskland gjorde han allt han kunde för att kasta ut mig.

– Grondona ljög för mig. I omklädningsrummet i Sydafrika sa han framför flera vittnen att han var nöjd med min insats och att han ville att jag skulle fortsätta. Men när vi kom tillbaka till Argentina började saker att förändras.

”Lyssnar om han vill prata”

Efter dessa utspel verkar dock landslagschefen Bilardo ändå vara beredd att ge Maradona en ny chans, samtidigt som han förtydligar att han inte förått Maradona.

– Jag har inte svikit någon. Det gör ont i mig att höra Maradona säga så, säger Bilardo och fortsätter:

– Presidenten i förbundet (Grondona) har inte pratat med någon ny och har inte sagt något till mig. Allt kan hända och jag kommer att lyssna till Maradonas önskemål. Om Maradona vill prata, säger Bilardo enligt spanska Marca.