Benzema tillbaka i franska landslaget

Ribéry och de andra strejkarna nobbas

FOTBOLL

Hela den franska VM-truppen petas i Laurent Blancs första uttagning.

Däremot är Karim Benzema, som anklagats för att ha haft sex med minderårig, tillbaka i landslaget som möter Norge i nästa vecka.

Benzema blev inte uttagen i VM-truppen av Raymond Domenech, vilket han kan glädja sig åt nu.

Alla 23 spelare i VM-truppen petas inför landskampen mot Norge av Blanc, som vill statuera exempel för deras uppträdande under turneringen.

Struntar i privatlivet

Blanc väljer alltså att ta ut Benzema i truppen trots det pågående rättsfallet, och menar att hans privatliv inte har något med saken att göra.

– Jag tyckte att det var viktigt att ta ut honom eftersom han kan bli en del av lagets kärna framöver. Han har kvalitéerna och förhoppninsvis brinner han för det. Det är mitt ansvar att ta ut honom även om han inte sin bästa fysiska och mentala form, säger Blanc enligt AP.

Många oprövade spelare

I Blancs 22-mannatrupp står 13 av spelarna utan landskamper och 16 stycken kommer från den franska ligan. Men ett par kända ansikten, utöver Benzema, återfinns.

Lassana Diarra, Samir Nasri, Philippe Mexés och Hatem Ben Arfa hör till de som kan visa att de förtjänar en plats i landslaget under den nye förbundskaptenen.