Lagerbäck säger nej tll Nigeria

Ingen fortsättning i Super Eagles

FOTBOLL

Nigeria hoppades hela tiden på en förlängning med sin svenske förbundskapten.

I går krossades förhoppningen av ett brev från Lars Lagerbäck.

– Jag vet inte hur han resonerar, säger Nigerias idrottsminister Ibrahim Bio till Sportbladet.

Lars Lagerbäck.

I går eftermiddag var allt fortfarande oklart. Det nigerianska fotbollförbundet ansåg att diskussionerna med Lars Lagerbäck låg öppna.

– Jag kan inte säga att jag vet hur det blir, men inte heller att jag inte vet. Han har inte varit i Nigeria efter VM och det är svårt att sia om hur diskussionerna går. Jag vet inte hur han resonerar. Han ville se på andra alternativ också, sa idrottsministern Ibrahim Bio till Sportbladet vid fyratiden i går eftermiddag.

”Generöst erbjudande”

Ett par timmar senare visste Bio och alla andra. I ett brev förklarade svensken att han inte fortsätter som förbundskapten, utan lämnar Nigeria efter fem månader och ett misslyckat VM.

– Han (Lagerbäck) sa att det var ett väldigt generöst erbjudande men att han inte ville ha jobbet. Det är absolut inget att oroa sig över för vi har vår plan B och C, säger Dominic Iorfa, som ansvarar för rekryteringen av förbundskapten, till BBC.

Kan satsa lokalt

Listan över potentiella ersättare bjuder på två kittlande namn: enligt nigerianska uppgifter är legendarerna Sunday Oliseh och Emmanuel Amuneke aktuella.

Men vem det blir avgörs om ett par veckor, i god tid till kvalet till afrikanska mästerskapet fjärde september.

– Vi har lokala tränare som är kapabla att prestera bättre om de får den plattform och stödet som utländska tränare får, säger Iorfa till BBC.