Här vill England ha målkameror – igen

Återigen blåsta av domaren

FOTBOLL

I VM blev England blåsta på ett solklart mål mot Tyskland och åkte ur mästerskapet.

I dag blossade målkameradiskussionen upp igen när Ungern fick sitt ledningsmål till skänks trots att bollen aldrig var inne.

Steven Gerrard lappade dock igen såren med två drömmål i landskampen på Wembley.

Phil Jagielka försökte styra bort ett inspel från Ungern men glidtacklade bollen mot eget mål. Där räddades ändå Everton-spelaren från ett snöpligt självmål av lagkamraten Michael Dawson som hann upp och rensade – trodde alla. Men domaren dömde mål och målkameradiskussionen kan nu få ny fart i England.

Åkte ut mot Tyskland

Såren efter VM-fiaskot är fortfarande inte läkta i det fotbollsgalna landet. England åkte då ut efter att Frank Lampard fått ett solklart mål bortdömt i matchen mot Tyskland.

Steven Gerrard gjorde ändå sitt för att Fifa och ordföranden Sepp Blatter inte ska få en ny hord av galna engelska fotbollsfans efter sig med krav på nya regler. Liverpool-stjärnan både kvitterade och gav England ledningen i landskampen på Wembley.

Två drömmål

1-1 skickade kaptenen in med en stenhård högerslägga från distans och ledningsmålet kom bara minuter senare efter ett starkt genombrott av samme Gerrard. 30-åringen tog emot bollen i straffområdet, drog två spelare och placerade iskallt in bollen med en yttersida.

– Jag är nöjd med insatsen. Vi spelade bra de första 30 minuterna, men de sista tio minuterna av första halvlek var inte så bra. De var riktigt kompakta och det var svårt att hitta några ytor, säger förbundskapten Fabio Capello.

FAKTA

Matchfakta:

England–Ungern 2–1 (0–0)

0–1 självmål (63), 1–1 Steven Gerrard (69), 2–1 Steven Gerrard (73).

(London)

ARTIKELN HANDLAR OM