Två drömmål när Norge slog Irland

Avgjorde i slutminuterna

Foto: AP
Morten Gamst Pedersen och Erik Huskelepp ledde Norge till en seger mot Irland.
FOTBOLL

Irland tog ledningen på hemmaplan.

Men det var Norge som vann.

Och de gjorde det på snyggast möjliga sätt.

– Vi visar att vi har Drillo-effekten med oss, säger lagkaptenen Brede Hangeland.

Norge fortsätter att imponera.

Egil "Drillo" Olsens landslag, som obesegrade leder sin EM-kvalgrupp före Portugal och Danmark, fick en tuff start med 0–1 i baken redan efter fem minuter då Shane Long satte en straff bakom Jon Knudsen i en träningsmatch borta mot Irland.

Satte frispark

Men Norge lät sig inte nedslås av det. Först kvitterade Morten Gamst Pedersen med en vacker frispark från 18 meter som gick över muren och in i krysset bakom Shay Given i det irländska målet. Målet var så vackert att till och med den irländska publiken applåderade norrmannen.

Det var inte det enda vackra målet som Norge gjorde i kväll.

Med bara ett par minuter kvar av ordinarie matchtid avgjorde Erik Huskelepp på en mönsterkontring. Ruben Yttergård Jenssen spelade ut bollen till Gamst Pedersen på vänsterkanten. Blackburn-spelaren slog en perfekt crossboll mot bortre stolpen där Huskelepp avslutade med en perfekt bredsida.

– Det var härligt att göra mål, och kul att bli matchvinnare igen. Men jag fick ett fantastiskt inlägg från Morten Gamst Pedersen, så det var bara att sätta bollen i mål. Det var en fin kontring, sade en leende Huskelepp till TV Norge efter matchen.

”Har Drillo-effekten”

Lagkaptenen Brede Hangeland var nöjd med matchen.

– Vi visar att vi har Drillo-effekten med oss. Matchen är ingen höjdare, men vi är ganska farliga på kontringar och har bra kontroll – det är en fin känsla, sade han.

ARTIKELN HANDLAR OM