Utspelade mot Frankrike – nu väntar hård dom

FOTBOLL

LONDON. Oj, vilken match det blev – de sista fem minuterna.

Påhejat av ett nästan fullsatt Wembley försökte England rädda ansiktet i landskampen mot Frankrike, men den nästan desperata satsningen i slutet räckte inte – fransmännen höll undan och vann med 2-1.

Det enda Fabio Capello, Englands manager, kunde glädja sig åt var alltså slutforceringen i ett läge då båda lagen bytt en mängd spelare. Efter inhopparen Peter Crouchs reducering till 1-2 i den 86:e minuten blev det äntligen lite drag på Wembley.

Men det är ingenting som kommer att mildra kritiken mot Capello och hans landslag idag.

Fantasifull one-touch-fotboll

Dessförinnan hade nämligen storpubliken fått se ett Frankrike som var fullständigt överlägset. De lekte stundtals med det engelska landslag som saknade namn som Ashley Cole, John Terry, Frank Lampard och Wayne Rooney, för att nämna några.

Frågan är om det hade hjälpt med fullständigt ordinarie lag. Laurent Blancs nya Frankrike spelade en rörlig, fantasifull one-touch-fotboll med en glädje som vi inte sett från ett franskt landslag på länge.

Efter en dryg kvart sågade sig Benzema och Malouda igenom Englands högerförsvar med väggspel, och den förstnämndes 1-0-mål satt intill Ben Fosters närmaste stolpe. Foster borde kanske ha tagit det skottet.

Crouch fällde ut ett långt ben

Ett utbuat England tappade sen till 0-2 när Arsenals Sagna slog ett inlägg som Valbuena skarvade i mål efter 55 minuter.

Det fanns i det läget inga som helst tecken på att detta kunde bli en spännande avslutning.

Men båda lagen bytte ut spelare och när Peter Crouch fällde ut ett långt ben och reducerade till 1-2 blev det trots allt lite dramatik de sista minuterna.

England ställde upp med två debutanter från start – Sunderlands mittfältare Jordan Henderson och Newcastles bad boy Andy Carroll. Den senare imponerade med bra huvudspel, men hade på tok för dåligt understöd av medspelarna. Den bäste i England var Steven Gerrard, men han tog på sig så stor arbetsbörda bakåt att han aldrig blev det offensiva vapen England behövt.

Frankrike, med lysande spelare som Benzema, Nasri och Malouda, hade en bekväm kväll på Wembley och ser ut att ha fått en nytändning under Laurent Blanc.

ARTIKELN HANDLAR OM