19-åringen går före Gerrard och Lampard

Capello: Är vårt förstaval i England

Foto: AP
FOTBOLL

Frank Lampard eller Steven Gerrard har länge varit frågan för Englands förbundskaptener.

Nu säger Fabio Capello att 19-årige Jack Wilshere är förstavalet i landslaget.

– Ja, eftersom han är bra och eftersom spelar utan rädsla, säger Capello enligt ESPN.

Jack Wilshere har fått sitt stora genombrott i årets Arsenal och imponerade inte minst i Champions League mot Barcelona. Utvecklingen har gett mittfältaren en landslagsplats som han nu kan räkna med att behålla.

Framtida kapten

Englands förbundskapten Fabio Capello säger nu att 19-åringen är förstavalet på innermittfältet, före namn som Steven Gerrard och Frank Lampard.

– Ja, eftersom han är bra, eftersom han spelar utan rädsla och med självförtroende, säger Capello enligt ESPN.

Capello har fått stor uppmärksamhet i brittisk media de senaste dagarna efter att ha tagit John Terry till nåder och utnämnt mittbacken till lagkapten igen – något som ska ha gjort tidigare kaptenen Rio Ferdinand upprörd. Nu säger Capello att svaret på kaptensfrågan på länge sikt är Wilshere.

”Är på toppen i världen”

– För en så ung spelare så är han en ledare. Det är otroligt. Jag har aldrig sett en så ung spelare vara en sådan ledare på planen, säger förbundskaptenen.

– Wilshere, efter matchen mot Barcelona, har han kommit fram. Han är framme. Du kan förstå värdet av en sådan insats. Som en ung spelare tycker jag att han är på toppen, inte bara i England utan i Europa och världen.