Han kan ta över det danska landslaget

44-åringen den hetaste kandidaten som Olsens ersättare enligt danska uppgifter

FOTBOLL

Morten Wieghorst, Lars Olsen, Johnny Mölby och Kent Nielsen har alla utnämnts av det danska förbundet som kandidater till att ta över efter Morten Olsen.

Men det hetaste namnet är Troels Bech, 44, som tränar Silkeborg.

Danska tidningen Ekstra Bladet fick ta del av uppgifter från det danska fotbollsförbundets generalsekreterare Jim Stjerne Hansen.

Han räknade upp ett antal namn som var potentiella kandidater att ta över landslaget efter Morten Olsen, vars kontrakt går ut sommaren 2012.

Det hetaste namnet från den listan är, enligt tidningens uppgifter, Silkeborgs tränare Troels Bech.

Han har varit i klubben sedan januari 2009 och efter 22 spelade matcher ligger han sjua med sitt lag.

Men det är inte ligapositionen som lockar förbundet.

Passar på flera sätt

Då önskekandidaten Michel Laudrup inte är ett alternativ är det 44-åringen som sticker ut ur mängden.

Han har 17 års tränarerfarenhet, förespråkar det danska 4-3-3-systemet och är en utbildad herre med den högsta typen av tränarlicens.

Dessutom anses han kunna hantera dels spelartruppen, dels media genom sitt skickliga sätt att kommunicera.

"Enormt spännande"

Morten Olsen, som bland annat tog Danmark till VM i Sydafrika, slutar sommaren 2012.

Samtidigt går Troels Bechs kontrakt med Silkeborg ut, vilket innebär att det danska fotbollsförbundet slipper att betala någon ersättning till klubben.

– Som fan av Danmark är det enormt spännande att se vem som blir nästa landslagstränare. Men jag är inte intresserad av att delta i den diskussionen, säger Troels Bech till Ekstra Bladet.

Sportbladet skrev i går om de uppgifter som Ekstra Bladet tagit del av, där uppgavs Morten Olsen ha träffat Hamburger SV:s nye sportchef Frank Arnesen i hemlighet.

Han ska vara intresserad av att ta Morten Olsen till sitt nya lag redan till sommaren, och Morten Olsen har sagt att han vill avsluta karriären med att träna en klubb.