Löftet: Bästa laget

Brasilien lovar stjärnorna från start i kvällens landskamp i Malmö

Foto: SCANPIX
Kaká och Neymar.
FOTBOLL

MALMÖ. Förbundskaptenen Mano Menezes gör som under senaste besöket i Sverige.

Han väljer att matcha storstjärnorna från start.

– Om vi vinner är det inte så viktigt. Men om vi förlorar blir det problem. Vi spelar med den bästa startelva, säger Brasiliens förbundskapten.

Sverige hade inte en chans i avskedsmatchen på Råsunda den 15 augusti. Brasilien spelade med sina stjärnor och var ett nummer för stort för Blågult, ”A Seleção” vann med 3-0.

I kväll kommer Irak få det minst lika svettigt då förbundskaptenen Mano Menezes lovar att spela med starkast möjliga startelva på Swedbank Stadion.

– Om vi vinner är det inte så viktigt. Men om vi förlorar blir det problem. Vi försöker att spela ihop vårt lag och även om man ska ta hänsyn till motståndet handlar det här mest om att få vårt spela att fungera, säger förbundskaptenen.

Med andra ord kommer Zlatans lagkamrat i Paris Saint–Germain Thiago Silva spela från start, och även den brasilianska jättetalangen Neymar, som var dominant på Råsunda för två månader sedan.

Kickoff 20.30

Publiken i Malmö kommer även att få se Real Madrids Kaká göra comeback i landslaget.

– Vanligvis använder vi mycket erfarna spelare. Men vi har ändrat lite och eftersom vi inte behöver spela kval så vill vi ta in yngre spelare och testa. Det är viktigt att inte få dåliga resultat, det ger dåligt inflytande. Därför har vi även tagit in andra spelare med erfarenhet, säger Mano Menezes.

Brasilien landade i Sverige i går och passade på att showa lite på flygplatsen.

FOTNOT: Avspark är vid 20.30 i kväll och i skrivande stund har det sålts drygt 10 000 biljetter. Biljetter till matchen går att köpa på Ticnet eller efter klockan 16.30 på Swedbank Stadion.

FAKTA

Här är Brasiliens trupp:

Målvakter: Jefferson (Botafogo), Victor (Atlético Mineiro), Diego Alves (Valencia)

Försvarare: Thiago Silva (Paris Saint–Germain), Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), David Luiz (Chelsea), Adriano (Barcelona), Alex Sandro (Porto), Dedé (Vasco da Gama), Leandro Castán (Roma)

Mittfältare: Kaká (Real Madrid), Ramires (Chelsea), Lucas Moura (São Paulo), Sandro (Tottenham), Oscar (Chelsea), Giuliano (Dnipro Dnipropetrovsk), Paulinho (Corinthians), Fernando (Grêmio), Thiago Neves (Fluminense)

Anfallare: Neymar (Santos), Hulk (Zenit St Petersburg), Leandro Damião (Internacional)