Capello: ”Jag hoppades att Ronaldos skada var värre”

Foto: AP
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo skadade sig i söndagens El Clasico, men verkar kunna spela för Portugal i fredagens VM-kval mot Ryssland. Något som grämer Real Madrids förre tränare, och Rysslands nye förbundskapten, Fabio Capello.

– Om jag ska vara ärlig så hade jag hoppats att hans skada var värre, säger Capello enligt Goal.com.

Ryssland tar emot Portugal hemma i Moskva på fredagskvällen och Fabio Capello vet att det är stor skillnad på ett Portugal utan Cristiano Ronaldo och ett Portugal med megastjärnan.

– Naturligtvis, om han inte hade spelat hade det varit mycket enklare för oss att försvara oss, säger Capello på torsdagens presskonferens.

”Ska neutralisera hans styrka”

Ronaldo har efter en tung start på säsongen visat bländande form på slutet i Real Madrid och gjorde två mål i söndagens 2-2-match mot Barcelona. Men han fick samtidigt en smäll mot axeln efter en misslyckad cykelspark och det pratades först om att Ronaldo kunde missa flera veckor.

Men det mesta tyder på att Ronaldo spelar för Portugal på fredagen.

– Det är alltid svårt att stoppa Ronaldo, alla lag försöker, men det är inte lätt. Vi kommer försöka spela på topp för att neutralisera hans styrka, säger Capello, som ersatte Dick Advocaat som rysk förbundskapten i somras.