Engelska spelarna fick sömnpiller

Sömnproblem efter uppskjutna matchen

1 av 5
FOTBOLL

Uppvärmningen inför matchen mellan Polen och England blev lång.

För lång.

Matchen regnade bort och vissa av de engelska stjärnorna hade så svårt att varva ner att de tvingades ta sömnpiller, skriver The Guardian.

Matchen mellan Polen och England i VM-kvalet spelades istället på onsdagen klockan 17.00 och slutade 1-1, efter ett misstag av annars stabile Joe Hart i England-buren.

Men kanske hade han något att skylla på.

Matchen skulle egentligen spelas klockan 21.00 på tisdag, men eftersom taket på arenan hade lämnats öppet under dagens utdragna spöregn ansågs planen inte vara i spelbart skick och matchen sköts upp.

Då flera av de engelska spelarna har som rutin att äta koffeintabletter innan matcherna fick de alldeles för svårt att varva ner – och fick istället lita på artificiell hjälp i form av sömnpiller, skriver The Guardian.

Håglöst framträdande

Hur pass mycket det påverkade prestationen är oklart, men klart är att laget såg håglöst ut när matchen väl spelades.

– Tidigare i veckan fick jag intrycket att spelarna såg skarpa och pigga ut. Det intrycket fick jag inte idag. Jag vet inte om det berodde på den extra natten, dåliga planen eller att vi bara inte spelade bra idag, säger Roy Hodgson efter matchen.

Steven Gerrard ville inte skylla på omständigheterna.

– När du är uppeldad, uppumpad, fått din massage och är redo att köra så är en uppskjuten match inte idealisk. Men vi är professionella. Jag sov bra och kommer inte att skylla på uppskjutningen eller omständigheterna, säger han enligt Daily Mail.