Sjevtjenko på väg att ta över Ukraina

"Övertygad om att även Sjevtjenko kan erövra fotbollen"

Foto: BILDBYRÅN
Sjevtjenko krossade svenska drömmar i somras
FOTBOLL

I somras sänkte han Sverige i EM. Då var han lagkapten.

Nu kan han vara på väg att bli förbundskapten.

Oleg Blokhin lämnar, och det ukrainska fotbollsförbundet erbjuder Sjevtjenko jobbet.

Andrej Sjevtjenko kan vara på väg mot ett nytt jobb.  Sjevtjenko har av det ukrainska fotbollsförbundet blivit tillfrågad att ta över det ukrainska landslaget. Jobbet har blivit ledigt efter att förre förbundskaptenen Oleg Blokhin skrivit på ett fyraårskontrakt med Dynamo Kiev.

Sjevtjenko har ingen erfarenhet som tränare men på förbundets hemsida citeras förbundsbasen Anatoliy Konkov: "För ett par år sedan åstadkom Pep Guardiola fantastiska resultat. Jag är övertygad om att även Sjevtjenko kan erövra fotbollen som en mentor över landslaget. Han har tillräckligt med erfarenhet och karaktär".

Tuff start för Ukraina

Andrej Sjevtjenko är Ukrainas bäste målskytt genom tiderna efter 56 mål på 111 framträdanden.

"Andrej har spelat för klubbar som Dynamo Kiev, Milan och Chelsea. De klubbarna var ledda av legendariska tränare såsom Valeriy Lobanovskiy, Carlo Ancelotti och José Mourinho. Han har en unik förmåga att absorbera deras talang, kunskap och erfarenhet", citeras Konkov på hemsidan.

Ukraina har fått en tuff start på kvalspelet till VM i Brasilien 2014. Efter tre spelade matcher är man näst sist i gruppen, på 2 poäng. Leder gruppen gör England på 8 poäng.