Sågar Zlatans råd: 'Med all respekt...'

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Englands lagkapten Steven Gerrard, 32,  sågar ett råd från Zlatan Ibrahimovic – men hyllar Alexander Kacaniklic.

– Med all respekt till Ibrahimovic, men jag stannar i Liverpool, säger Gerrard.

Det var tidigare under tisdagen i samband med en svensk presskonferens som Zlatan Ibrahimovic hyllade Liverpools och engelska landslagets kapten Steven Gerrard, som i morgon gör sin 100:e landskamp för England, men också tyckte att mittfältaren skulle kunna utvecklas som spelare om han lämnade Premier League.

– Varje gång vi ska möta Steven säger tränaren att vi ska se upp med den spelaren, han är en spelare som gör skillnad. Liverpool är en stor klubb, men jag skulle gärna se Steven i en stor internationell klubb. Det vore bra för England, att fler spelare gick utomlands och visade vad de kan i en annan liga, sa Zlatan Ibrahimovic.

Når 100 landskamper

När Steven Gerrard och förbundskaptenen Roy Hodgson mötte media fick Liverpoolspelaren frågan om hur han såg på det rådet.

– Jag har alltid varit en stor beundrare av Zlatan Ibrahimovic. Han är en stor spelare. Men tyvärr, jag kommer inte lyssna på hans råd. Jag är väldigt lycklig i Liverpool.

– Jag anser att jag spelar i en av världens största klubbar. Ett lag som vunnit Europacupen fem gånger. Men jag uppskattar hans åsikt…sa Gerrard med eftertryck.

Gerrard gör i morgon sin 100 landskamp för England.

– Jag ser verkligen fram mot matchen. Det blir spännande för mig, jag får mer uppmärksamhet. Jag försöker vara en bra ledare för landslaget, säger han.

David Beckham har gjort 115 landskamper. Hur ser du på möjligheterna att passera honom?

– David är ett stort föredöme och en person jag beundrar. Det är inte viktigt för mig att passera honom i statistiken. För mig är det viktigaste att hjälpa laget, som nu, att nå VM, säger Gerrard.

”Känner till Kacaniklic”

Liverpoolstjärnan passade även på att hylla en annan före detta lagkamrat.

Hur ser du på Alexander Kacaniklics utveckling?

– Jag känner till honom väl eftersom han var i Liverpool. Det var helt rätt för hans utveckling att han gick vidare från Liverpool för att få spela regelbundet på hög nivå. Han har vuxit i sitt spel. Han är en talang, väldigt farlig.

– Jag kan se honom gå hela vägen till toppen och spela som ordinarie i svenska landslaget. Han är så bra, säger Gerrard.

ARTIKELN HANDLAR OM