Svennis kan ta över Senegals landslag

"Han gjorde ett bra jobb med Elfenbenskusten"

Svennis i Thailand
FOTBOLL

Spiros Toulikas, chefsscout för Sportnet Group, uppger för Barometern att han inlett ett samarbete med Sven-Göran Eriksson, och att han ska "fixa ett bättre bättre, mer intressant jobb än det Svennis har för tillfället i Thailand".

Senegal, som slog ut Sverige ur fotbolls-VM 2002 har det betydligt tuffare i dag. Landets fotbollförbund befinner sig i en period av nybygge. Den 13 oktober utbröt fullständigt kaos i samband med en kvalmatch till de afrikanska mästerskapen, och Senegal diskvalificerades från fortsatt kval till mästerskapet. Landets idrottsminister avsatte alla utom presidenten i fotbollförbundet. Presidenten har nu som uppdrag att hitta en ny landslagscoach.

Av 30 sökande är sex namn aktuella: Alain Giresse, Raymond Domenech, Jacques Santini, Aliou Cissé, Goran Stevanovic och Sven-Göran Eriksson.

"Skickat in cv"

Nu kan alltså Svennis vara på väg tillbaka till Afrika.

– För mig var det enkelt. ”Svennis” gjorde ett bra jobb med Elfenbenskusten 2010, han har erfarenhet från hela världen och olika toppjobb, han är ledig och kräver inte samma lön som i England, säger Toulikas till Barometern.

– Nu har vi skickat in hans cv, en motivering. Även om han inte fått jobbet har jag sammanställt ett cv över 60 spelare som finns i Europa, då finns något att börja med, fortsätter Toulikas.

Svennis thailändska klubb BEC Tero Sasana FC spelade säsongens sista match i slutet av oktober. Klubben slutade på en tredjeplats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM