”Jag skulle gladeligen ha hängt Ribéry”

Anelka, Benzema, Ribery och Nasri får alla motstå tuff kritik i Raymond Domenechs självbiografi.
FOTBOLL

Raymond Domenech släpper en självbiografi.

Där går han till hård attack mot sina före detta spelare.

– Jag skulle gladeligen ha hängt Ribéry i taket, skriver den före detta franska förbundskaptenen i boken.

På onsdag släpps Raymond Domenechs självbiografi ”Tout Seul” och där berättar den förre franske förbundskaptenen vad som hände under tiden han var i landslaget. Han avslöjar en hel del tankar före, under och efter EM 2008 och VM 2010.

Domenech kallar spelarna för ”divor” och ”idioter” och menar att Nicolas Anelka ”dödade” gruppen under VM i Sydafrika.

– Konstigt nog var jag inte så förvånad över förolämpningarna som bröt barriärerna mellan ålder och hierarki. Anelka dödade gruppen, skriver Domenech i boken.

”Rör mig inte!”

Men den förre franske förbundskaptenen går hårdast åt Bayern Münchens Franck Ribéry. Efter en landskamp med Frankrike i september 2009 var Ribéry väldigt otrevlig enligt Domenech.

– Han betedde sig som en diva och fortsatte att förgifta gruppen. När jag ville tacka honom så bröstade han upp sig och drog bort min arm: ”rör mig inte!”. Jag skulle gladeligen ha hängt honom i taket, skriver Domenech i självbiografin.

När Yoann Gourcuff blev uttagen till VM i Sydafrika blev Ribéry förbannad.

– Jag sa till Gourcuff: ”Jag har tagit ut dig i laget, nu är det upp till dig”. Och då såg jag hat, förakt och avundsjuka i Ribérys ögon. Han gillar inte honom, det är en sak som är säker, skriver den förre förbundskaptenen.

”De är arslen”

Domenech kallar Real Madrids Karim Benzema för ”arrogant” och ger även Manchester Citys Samir Nasri, som blev avstängd från landslaget efter EM i somras, en känga.

– Nasri symboliserar en typ av spelare som pratar utan att tänka efter.

Det finns dock spelare som får beröm i ”Tout Seul”. I självbiografin blir Zinedine Zidane och Lilian Thuram hyllade.

– Jag tackar honom (Thuram) för hans ärlighet och han har min respekt och beundran. Vi pratade om laget och de unga spelarna. Thuram sa: ”de är arslen, lyssna på mig, de är arslen”, skriver Domenech.

– Ingen kunde ta Zidanes plats. Han var en självklar ledare för laget och samtidigt en enastående spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM