”Jag är ledsen, väldigt ledsen”

Ber om ursäkt efter skräcktacklingen i kvalmatchen

FOTBOLL

Ukraina hakar på England och Montenegro i toppen av kvalgrupp H efter 2-1-segern mot Moldavien i går.

Men efterspelet kommer att handla om Taras Stepanenkos skräcktackling i slutet av matchen.

– Jag vet inte vad som flög i mig, säger Stepanenko enligt Sports.ru.

Bakom England och Montenegro jagar sommarens EM-värdländer Polen och Ukraina avancemang till fotbolls-VM 2014 i Brasilien i kvalgrupp H. Men när Ukraina tog emot Moldavien hemma på Chornomorets jagade den ukrainska mittfältaren Taras Stepanenko tre poäng lite för aggressivt.

Med full satsning prickade Spepanenko, till vardags i Sjahktar Donetsk, en taekwondo-spark i huvudet på den moldaviske försvararen Vitalie Bordian. Danske huvuddomaren Kenn Hansen insåg direkt att efterspelet till tacklingen kunde gå överstyr och sprang till situationen för att skydda Stepanenko från upprörda moldaver.

Avstängd till toppmötet

Men något tvivel kring vilket kort Stepanenko förtjänande hade aldrig Hansen. Efter att ha vinkat in båren visades Stepanenko det röda kortet.

– Jag vet inte vad som flög i mig. Jag är väldigt ledsen. Jag försökte spelade med maximal försiktighet då jag visste att jag hade ett gult kort hängandes över mig från matchen mot Polen, säger Stepanenko enligt Sports.ru.

Ukraina kunde vinna matchen med 2-1 och hakar därmed med på Montenegro och England i toppen av gruppen. Upp till England har man 4 poäng, med en match mindre spelad. Härnäst för Ukraina väntar bortamatch mot gruppledaren Montenegro – utan Stepanenko på plan.