”Tankovic vill spela för vårt landslag”

Svenske talangen uppges nobba ”Blågult”

Muamer Tankovic har gjort tio matcher för Sveriges U19-landslag och spelar till vardags i Fulham.
FOTBOLL

Bosnien-Hercegovina hävdar att de vunnit dragkampen om jättelöftet Muamer Tankovic, 18.

– Han har uttryckt en önskan om att få spela för vårt landslag, säger Bosniens förbundskapten Safet Susic.

När Fulham mötte Sheffield United i FA-cupen i slutet av januari fanns den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén på plats på Craven Cottage för att spana in 18-åringen.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska den offensive mittfältaren redan ha fått besked om att han kommer bli uttagen i den svenska A-landslagstruppen till landskampen mot Turkiet 5 mars i Ankara.

– Det har vi inte hört något om, men jag skulle inte bli överraskad om det blev så, säger Muamer Tankovics agent, Fabio Alho, till Sportbladet.

Norrköpingsfödde Tankovic, som spelat tio landskamper för Sveriges U19-landslag, kan dock även bli aktuell för Bosnien-Hercegovinas VM-klara landslag.

Inför Fulhams möte med Manchester United för en vecka sedan träffade svensken Manchester City-stjärnan Edin Dzeko.

”Hoppas du väljer oss”

Dzeko la efter mötet ut en bild på Instagram på dem båda med en text om att Bosniens fotbollslandslag väntar på Tankovic:

– Vi hoppas du väljer oss. Ju förr desto bättre, skrev Dzeko.

Nu hävdar bosniska nyhetssajten Klix att Dzekos övertalningsförsök gett resultat.

– Vad gäller Tankovic så har jag fått bra information om honom. Dzeko träffade honom förra veckan och pratade med honom och då uttrycktes en önskan om att få spela för vårt landslag, säger Bosniens förbundskapten Safet Susic till klix.ba.

”Hoppas det är möjligt”

– Ordföranden i fotbollförbundet, Elvedin Begic, har pratat med Tankovics pappa om det här. Att sätta igång processen tar ett tag. Frågan är om administrationen kring detta hinner sluföras innan VM, säger Susic.

– Jag hoppas att det är möjligt, fortsätter han.

För Sportbladet uppger Fabio Alho att Muamer Tankovic ännu inte fått någon formell inbjudan från något av landslagen, men om och när han får det kommer 18-åringen tänka igenom sitt val mycket noga.

Svenska landslaget har på kort tid förlorat två möjliga landslagsspelare, Miiko Albornoz, som valde Chile i stället och Loret Sadiku, som representerar Albanien.

Sportbladet har försökt att nå Muamer Tankovic för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM