Uppgifter: De tar över Holland

Förre anfallsstjärnan och tränarlegendaren tar över – efter VM

Foto: TT
FOTBOLL

Louis van Gaal har redan deklarerat att VM-turneringen i sommar blir hans sista som förbundskapten för Holland.

Nu rapporterar holländska Telegraaf att man redan gjort klart med ersättarna:

Ruud van Nistelrooy och Guus Hiddink.

Den nu 37-årige van Nistelrooy var en av Europas allra mest fruktade målskyttar under stora delar av 2000-talet.

Holländaren öste in mål för framför allt PSV, Manchester United och Real Madrid och på 70 holländska landskamper gjorde han 35 mål.

Så sent som 2011 gjorde han sin sista landskamp och säsongen därpå avslutade han karriären – och nu är han uppenbarligen redo att prova vingarna som tränare på den allra högsta nivån.

Hiddink, van Nistelrooy – och Danny Blind

Efter sommarens VM-slutspel blir Ruud van Nistelrooy assisterande tränare till tränarlegendaren Guus Hiddink. Den 67-årige holländaren har haft hand om det holländska landslaget tidigare och 1998 ledde han laget till en fjärdeplats i VM i Frankrike.

Hiddink har dessutom gjort stor succé med både Sydkorea – fyra i hemma-VM 2002 – och Ryssland – semifinal i EM 2008 – och har dessutom haft hand om klubbar som Real Madrid, Valencia och Fenerbache.

Även nuvarande Danny Blind, som redan i nuläget assisterar Louis van Gaal i landslaget, kommer ingå i den trio som tar över Holland efter sommarens VM, rapporterar Telegraaf.

Hiddink kommer att ha huvudansvaret med van Nistelrooy och Blind under sig, skriver tidningen.

Kluivert vill prova något nytt

En annan stor holländsk målskytt, Patrick Kluivert, är för närvarande assisterande förbundskapten till Louis van Gaal i det holländska landslaget. Men enligt Telegraaf är 37-åringen (på dagen jämnårig med van Nistelrooy) sugen på att prova något nytt och den före detta Barcelona-stjärnan kommer inte att ingå i den nya holländska tränarstaben efter VM.

Fotnot: Holland har Spanien, Chile och Australien i sin grupp i sommarens VM-slutspel, där alltså Louis van Gaal fortfarande leder laget.

ARTIKELN HANDLAR OM