Maicon skickas hem från Brasiliens läger

Förbundet vill inte berätta vad som ligger bakom beslutet

Foto: TT
FOTBOLL

Douglas Maicon spelade 90 minuter mot Colombia.

Men nu har högerbacken skickats hem från Brasiliens läger – utan förklaring.

– Han ingår inte längre i våra planer. Orsaken till avhoppet är personlig, sa förbundets samordnare Gilmar Rinaldi enligt Football Italia.

I fredags spelade Brasilien och Colombia en träningslandskamp. Neymar avgjorde matchen med enda målet i den 83:e minuten när han knorrade in en frispark.

Förbundskaptenen Carlos Dunga valde Douglas Maicon som högerback, Roma-försvararen spelade hela matchen.

”I dag befriades han”

Nu har 33-åringen skickats hem från det brasilianska lägret.

– Jag tackar honom för att han representerat ”Selecao”, men i dag befriades han från det uppdraget, sa Gilmar Rinaldi, samordnare i förbundet, till den samlade presskåren.

– Det var ett internt problem, och jag tänker inte svara på några frågor om det. Jag vill inte att ni frågar spelarna om det heller.

”Vi tackar honom”

Därmed får Maicon inte spela tisdagens träningsmatch mot Ecuador.

– Maicon ingår inte längre i våra planer. Vi tackar honom för hans tjänster hittills. Orsaken till hans avhopp är personlig, och inga uttalanden kommer att göras angående det, säger Rinaldi.

Maicon, som har gjort över 70 landskamper för Brasilien, skickades hem på grund av disciplinära skäl, uppger Gazzetta dello Sport.

Uppges ha brutit mot reglerna

Enligt obekräftade uppgifter ska Maicon ha brutit mot reglerna. När spelarna hade en ledig dag var det bestämt att det skulle återvända innan midnatt, enligt obekräftade uppgifter återvände högerbacken till hotellet på morgonen efterföljande dag.

ARTIKELN HANDLAR OM