”Plötsligt stod Sven precis bakom mig”

Kom på stjärnorna när de skämtade om otrohetsaffären: Det blev helt tyst

FOTBOLL

Rio Ferdinand gör upp med stora delar av fotbollen i sin nya bok.

Nu har turen kommit till Englands förre förbundskapten Sven-Göran Eriksson.

Ferdinand avslöjar bland annat svenskens fascination för David Beckham och hur Eriksson kom på spelarna när de skämtade om hans kärleksaffär.

David Moyes har redan blivit sågad längs med fotknölarna av Rio Ferdinand i försvararens nya bok #2 sides. Nu släpper engelska tidningen The Sun fler utdrag.

”Överdrivet imponerad”

Bland de som nu hamnar i skottgluggen är Sven-Göran Eriksson. Svensken var förbundskapten för det engelska landslaget 2001-2006, en tid då David Beckham var Englands store fotbollsikon.

”Sven var överdrivet imponerad av David Beckham. Om sanningen ska fram var han för mycket av en Beckham-supporter”, skriver Ferdinand.

Den 35-årige före detta landslagsbacken blundar inte heller för den kanske största snackisen under Erikssons tid i landslaget – otrohetsaffären med fotbollsförbundets sekreterare Faria Alam.

”Det blev helt tyst”

”En gång låg jag och Wayne Rooney på massagebordet precis efter att historien om Svens förhållande med Faria Alam kom ut”, beskriver Ferdinand och berättar att han drog ett inte fullt så smakfullt skämt om det hela:

”Sedan upptäckte jag att det blev helt tyst och plötsligt stod Sven bakom mig och sa: ”Det var inte riktigt så”. Sedan börjar han skratta, sa godnatt och gick därifrån.

Även Fabio Capello får kritik av Ferdinand som istället beskriver Glenn Hoddle som den bäste förbundskapten han arbetat under.

”Han hade en glasklar vision kring hur han ville att vi skulle spela och hur vi skulle nå dit. Jag tycker fortfarande att det var en tragedi att han fick sparken.”