Läskiga skadan på landslagsmannen

Foto: TT
Kevin Doyle bars ut på bår.
FOTBOLL

DUBLIN. Irland är både bättre och tuffare än på länge.

Det senare symboliserat av anfallaren Kevin Doyle, 32, som satsade stenhårt och lämnade planen med ett djupt köttsår i benet.

– Inget är brutet, det känns bra, säger han.

Sverige möter Irland i första matchen i EM 13 juni i Paris. Irländske förbundskaptenen Martin O’Neill testade flera spelare under fredagskvällens landskamp mot Schweiz.

Det var full satsning med typisk gammalbrittisk spelstil – stenhårt jobb, inlägg, tuffa närkamper och många längre bollar.

Matchens enda mål kom redan efter två minuter när en hörna från Robbie Brady nickades av mittbacken Shane Duffy och styrdes i mål av mittbackskollegan Ciaran Clark.

Otäck skada

En av matchens otäckaste situationer inträffade när irländske anfallaren Kevin Doyle, 32, som gjorde comeback i landslaget efter flera års frånvaro, gick för fullt in i en närkamp och att satte press på schweiziske spelaren Timm Klose.

Klose träffade dock med sulan och dobbarna på sidan av Doyles ben och irländaren som spelar för Colorado Rapids i MLS, sprang några sekunder innan han blev liggande och signalerade direkt för byte.

Irländaren låg och vred sig på planen i smärtor.

Irländska landslagets läkare och sjukgymnast vårdade anfallaren under flera minuter på gräset utan att tv-bilderna avslöjade några detaljer. Däremot syntes hur sjukvårdsteamet tvingades klippa upp spelarens ena strumpa innan han bars av planen.

”Kunde varit värre”

Efter matchen twittrade Doyle en bild från sjukhuset som visar ett flera centimeter stort och mycket djupt köttsår rakt in i benet.

– Tack för alla meddelanden. Det kunde varit mycket värre. En liten operation pågår nu och jag kommer snart tillbaka, skriver Doyle.

Enligt irländsk media har Doyle även meddelat att inget i benet är brutet, men att han har lite ont – men att bedövningen börjat hjälpa…

Sportbladet frågade Irlands målvakt Darren Randolph om landslagets spelstil är primitiv.

– Det finns inget som är rätt sätt att spela fotboll på. Man spelar på det sätt som passar ditt lag bäst. Vi har tagit oss till EM på det här sättet och då fortsätter vi på den vägen. Det fungerar för oss, säger West Ham-målvakten.