Pehrsson kan ta över U21-landslaget

Lars-Åke Lagrell: ”Det kan vara ett bra alternativ"

FOTBOLL

Jörgen Lennartsson lämnar U21-landslaget i januari för ett tränarjobb i Norge.

Ersättaren kan hämtas – från Danmark.

– Magnus Pehrsson kan vara ett bra alternativ, säger Lars-Åke Lagrell.

Foto: ap
Pehrsson.

Tidigare i somras blev det klart att U21-förbundskaptenen Jörgen Lennartsson lämnar sitt uppdrag när 2010 blir 2011. I stället väntar tränarjobbet i Stabaek, som Jan Jönsson lämnar för norska Rosenborg.

Intressant för förbundet

Svenska Fotbollförbundet jobbar just nu för att hitta Lennartssons ersättare och en ny kompanjon till Tommy Söderberg som fortfarande finns kvar i U21-staben.

Lars-Åke Lagrell säger nu att Magnus Pehrsson, 34, är intressant och enligt uppgifter till danska BT, som Sportbladet tagit del av, har hans danska klubb Ålborg också kontaktats i frågan.

Något som Lars-Åke Lagrell dementerar.

– Vi har inte varit i kontakt med någon i Ålborg eller Magnus själv, säger Lagrell.

– Pehrsson kan vara ett bra alternativ. Det är inte omöjligt att vi försöker få honom. Han är en bra tränare som vi känner till väldigt bra.

”Har hört ryktena”

Magnus Pehrsson själv säger att han är smickrad över uppgifterna men att han inte hört någonting från förbundet.

– Jag har hört ryktena men som spelare och tränare har jag lärt mig att tänka på här och nu. Jag fokuserar på Ålborg, ingenting annat, säger han till BT.

Pehrsson inledde sin tränarkarriär redan som 28-åring i Åtvidaberg. Efter en sejour i Sirius tog han över Gais i allsvenskan, för att där bli utköpt av Ålborg under 2009.