Ericson tar över U21-landslaget

Sportbladets avslöjande bekräftat

FOTBOLL

Håkan Ericson blir ny förbundskapten för Sveriges U21-landslag.

Sportbladets avslöjande bekräftas nu av Svenska fotbollförbundet.

– Det är i mina ögon ett av de finaste uppdragen i svensk fotboll, säger Ericson ett pressmeddelande.

Sportbladet avslöjade i går att Håkan Ericson bara var dagar från att presenteras som ny förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Nu är alla bitar på plats.

”Oerhört stimulerande”

Förbundet skriver i ett pressmeddelande att Ericson tar över landslaget efter Jörgen Lennartsson den 1 januari.

– Det är i mina ögon ett av de finaste uppdragen i svensk fotboll som jag har blivit erbjuden, och att få samarbeta med Tommy Söderberg som är en våra bästa och mest framgångsrika idrottsledare känns oerhört stimulerande, säger Håkan Ericson i ett pressmeddelande.

I tisdags klubbade förbundsstyrelsen igenom en lista på två-tre kandidater som generalsekreteraren Mikael Santoft och hans beredningsgrupp – med landslagschefen Lasse Richt, a-förbundskaptenen Erik Hamrén och U21:s assisterande förbundskapten Tommy Söderberg – tagit fram.

Slog Jonevret

Ericson vann sedan konkurrensen om platsen mot bland andra Kjell Jonevret som, enligt Sportbladets källor, var ett av namnen som tillslut fanns kvar efter förbundets arbetsprocess. 48-årige Ericson, som är son till 1970-talets förbundskapten Georg ”Åby” Ericson, är redan anställd av förbundet som elitinstruktör. Han har lett Norrköping i allsvenskan och tränat lag som Nacka, Väsby och Motala i lägre divisioner. 

– Konstellationen Håkan Ericson och Tommy Söderberg tror jag mycket på, de har båda egenskaper som jag tror kan bli riktigt bra tillsammans. Jag är glad över valet, ser fram emot ett fortsatt mycket bra och nära samarbete mellan A-U21-landslaget, som är centralt för att vi ska nå framgångar, säger a-landslagets förbundskapten Erik Hamrén.

Tommy Söderberg, 62, fortsätter vara assisterande förbundskapten för U21 minst ett år till med EM 2013 som nästa stora mål.

ARTIKELN HANDLAR OM