Bendtner nobbar hemma-EM

Danmark tvingas klara sig utan stjärnan

Foto: AP
FOTBOLL

U21-EM spelas i Danmark i sommar.

Nicklas Bendtner skulle varit hemmanationens största stjärna – om han spelat.

Men han har tackat nej.

Detta för att få spendera tid med sin son.

För två år sedan arrangerade Sverige U21-EM.

Nästa månad är det Danmarks tur att stå värd för mästerskapet.

Väljer sonen före

Men hemmanationen tvingas klara sig utan sin störste stjärna. I dag meddelade han och det danska förbundet att Arsenals Nicklas Bendtner, 23, har tackat nej till spel.

– Min privata situation har förändrats mycket det senaste halvår. Och om jag ska försöka få någon sammanhängande kvalitetstid med min son under hans första år så kräver det mycket god planering och tid från min sida. Därför känner jag att jag är tvingad att välja bort den här turneringen, säger Bendtner till det danska fotbollsförbundets hemsida.

Bendtner, som får spela i U21-EM eftersom vilket alla spelare födda 1988 eller senare får, menar även att han inte skulle kunna ge allt under ett U21-EM.

– Spelarna måste kunna ge 100 procent fysiskt och mentalt i en sådan turnering. Och om jag av olika anledningar inte känner att jag skulle kunna gå in med det rätta engagemanget så ska jag inte ta platsen från en annan spelare som verkligen skulle kunna få ut något av sig själv och ge något till laget, säger han.

Två a-landslagsspelare med

Däremot kommer a-landslagsspelarna Simon Kjaer och Christian Eriksen att spela.

– Jag är glad att de har energi för att delta. Men vi ska även respektera Nicklas val. Han är i ett skede av livet som är nytt och komplicerat för honom, säger a-landslagets förbundskapten Morten Olsen, som har skött diskussionerna med a-landslagsspelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM