Nya skador skapar oro

Fyra spelare haltade av planen i U21-förlusten

Foto: Getty
skadekris Tom Pettersson är en av alla svenskar som dras med skador. Efter förlustmatchen mot Italien fick han behandling.
FOTBOLL

PESCARA.  Efter den hedersamma förlusten haltade fyra lindade svenska kuggar mot bussen.

Nu sliter Sveriges lagkapten, speluppläggare och båda mittbackar med att hinna tillbaka till returen om tre dagar.

– Jag fick en smäll mot baksida lår, i knävecket, säger Pontus Jansson.

Lorenzo Insignes frispark var för hård, så Karl Johan Johnsson stötte rakt ut. Ciro Immobile sprätte enkelt upp bollen i nättaket.

Målet blev Italiens enda, så inför returen på tisdag – som avgör vilket av lagen som går till EM – kändes 0–1 som en svensk miniseger.

– De skrämde oss inte. Vi har varit starka hemma och ska utnyttja deras svagheter. De blottar sig mycket, så vi får se hur de reagerar när vi går två-mot-en mot deras ytterback, säger Jiloan Hamad.

Hult kan vara tillbaka

Lagkaptenen lyfter fram att Sverige kan få tillbaka bland annat axelskadade Niklas Hult till på tisdag. Sedan tittar han ner mot höger fot som är hårt lindad.

– Jag fick en smäll, han kom med dobbarna mot foten. Jag har hårt tryck på den så om någon dag ska det nog gå bra, säger han och linkar mot bussen.

Tre andra går ungefär likadant. På slutsignalen föll Pontus Jansson ner och gestikulerade plågat. Han fick behandling, precis som mittbackskollegan Tom Pettersson.

Värst för Ajdarevic

– Jag blockar ett skott så blir det motlägg. Det ska inte bli några problem... hoppas jag, säger Jansson.

Värst verkar det vara för Astrit Ajdarevic. I onsdags sträckte han en muskel i låret under en passningsövning. Han sprang i torsdags men klarade inte närkamper och avstod därför matchen.

Han ska med till Kalmar för att rehaba, men svarar kryptiskt om chanserna till spel på tisdag.

– Det är en liten småstor grej, om man säger så. Antingen är jag borta en två dagar, eller längre.

Håkan Ericsson säger att Astrit Ajdarevics skada kostade honom en natts sömn i grubbel om ersättare. Förbundskapten medger att skadorna stör hans uppladdning.

– Det tar väldigt mycket av våra samlingar att hantera återbud, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM