Skandalscener mellan England och Serbien

Danny Rose: ”De började direkt med apljud”

1 av 7
FOTBOLL

England fixade en plats i EM 2013 efter att ha slagit Serbien.

Men det blev inte några glädjescener efteråt.

Det blev bråk mellan spelarna och de serbiska fansen uppges ha vrålat rasistiska tillmälen mot de engelska spelare.

– De måste stängas av. Jag förstår inte hur de ska lära sig från det annars, de måste stängas av, säger vänsterbacken Danny Rose.

England vann hemma med 1–0 mot Serbien i EM–kvalet till U21 i Israel. På tisdagkvällen lyckades engelsmännen säkra en biljett till turneringen efter en 1–0–seger på bortaplan.

Connor Wickham, till vardags i Sunderland, avgjorde i den 95:e minuten och därmed säkrade England avancemang med totalt 2–0.

Men eftersnacket kommer att handla om något helt annat.

Efter målet kastade supportrar föremål mot de engelska spelarna som firade målet. När matchen var slut blev det bråk mellan spelarna (och delar av publiken enligt Sky Sports) och Englands Danny Rose fick rött kort efter att ha sparkat bort bollen.

– Jag minns hur jag blev slagen två gånger och sen eskorterades av planen. Det var då jag sparkade till bollen – och domaren visade ut mig. Jag förstår inte, matchen var slut men han visade ändå ut mig, säger Rose till Sky Sports.

”Publiken gjorde apljud”

Danny Rose säger att publiken började göra så kallade ”apljud” redan under uppvärmningen.

I andra halvlek eskalerade det.

– När jag gick av planen gjorde publiken apljud, men apljuden började långt innan jag blev utvisad. Efter 60 minuter fokuserade jag egentligen inte ens på matchen, fortsätter Rose.

– Jag tror att det var en eller två rasistiska incidenter, speciellt från publiken, och de har blivit rapporterade till Uefa, säger förbundskapten Stuart Pearce till ESPN.

Steve Wigley i den engelska staben uppges också ha hamnat i en jobbig sits när han skulle lämna planen.

Det engelska fotbollsförbundet, FA, skickade en anmälan för ”flera incidenter av rasism” till Uefa efter matchen.