Serbiska förbundets attack: ”Rose ljuger”

Släpper video som ska motbevisa anklagelserna

Englands Danny Rose (nummer 3) hamnade i fokus.Foto
FOTBOLL

Det serbiska fotbollsförbundet slår tillbaka mot rasismanklagelserna som Danny Rose riktade efter Englands U21:s bortamatch mot Serbien.

Förbundet har nu släppt en video på Youtube som, enligt dem, motbevisar anklagelserna.

Det var i playoff-matchen mellan Serbien och England till U21-EM som publiken vid upprepade gånger ska ha gjort så kallade ”apljud” mot vänsterbacken Danny Rose varje gång han rörde bollen.

Nu går det serbiska fotbollsförbundet till hård attack mot Rose och lanserar en youtube-video under titeln ”Danny Rose is lying to whom?” (”Vem är det Danny Rose ljuger för?”) där man har klippt ihop matchsekvenser som, enligt dem, visar att inga sådana ”apljud” hördes från läktarna.

”Som ni kan se i videon förekom det inga osportsliga hån eller rasistiska tillmälen mot spelarna”, står det i beskrivningen.

Slutar i 76:e

The Guardian skriver att klippet slutar i 76:e matchminuten och visar inte den sekvens efter matchen då serbiska spelare och supportrar börjar bråka med engelsmännen, som vann matchen och gick till EM.

– Varje gång jag rörde bollen började de med apljuden. De måste stängas av. Jag förstår inte hur de ska lära sig från det annars, de måste stängas av, sa Danny Rose i onsdags.

Det serbiska förbundets president Tomislav Karadzic fördömde i torsdags skandalscenerna vid bråket i slutet av matchen, men nekade till rasismanklagelserna.

– Det serbiska folket har aldrig, och kommer aldrig att vara, rasistiskt. Vår historia visar detta och hur publiken reagerade på förlusten borde inte jämföras med en av de största plågorna i modern tid, säger han enligt The Guardian.

Här kan ni se den omtalade videon på youtube.

ARTIKELN HANDLAR OM