”Zlatan? Han hade fått tuff konkurrens”

Efter bragden kan Sverige spela till sig OS-plats

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

EM-avancemanget börjar sjunka in.

Nästa mål är naturligt nog OS i Rio för U21-landslaget – möjligen med Zlatan Ibrahimovic i truppen.

– Med tanke på hur John och Isaac spelar tillsammans däruppe så hade han fått tuff konkurrens, säger Oscar Lewicki till Sportbladet.

Efter en bragdmatch mot Frankrike är Sverige klart för U21-EM i Tjeckien nästa sommar. Med totalt 4-3 lyckades man vända underläget från första mötet.

I dag har spelarna börjat begripa vad de faktiskt lyckades genomföra i går.

– Man börjar smälta det lite nu. I går snurrade känslorna runt hur som helst och när jag gjorde sista målet kom alla känslorna upp på samma gång, säger tvåmålsskytten Oscar Lewicki till Sportbladet.

Hur långt kan ni gå i EM?

– Det kommer att bli tufft då det finns många duktiga lag med bra spelare, så det är svårt att säga. Samtidigt vet vi att vi har slagit Frankrike med 4-1 och på så sätt finns ju inga gränser för vad vi kan uppnå.

"Jag ser inga gränser"

Anfallaren Mikael Ishak instämmer:

– Jag har stora förhoppningar. Vi har slagit Frankrike – som vann U20-VM förra året – så varför skulle vi inte kunna slå vilket annat landslag som helst? Jag ser inga gränser. Vi kan gå hur långt som helst, säger han till Sportbladet.

Om vi blickar ännu längre fram – kan ni nå OS?

– Självklart. Vi känner oss starka, som en enhet, mot ett och samma mål.

Då skulle ni få ta ut tre överåriga spelare i truppen. Zlatan?

– Ja, han skulle ju göra skillnad, haha. Vi snackar ju om en av världens bäste fotbollsspelare.

Lewicki tar upp tråden:

– Det låter lite osannolikt, men hade självklart varit jätteroligt om han kan tänka sig att följa med dit. Han fick ju inte åka till Rio i somras så han kanske är sugen.

Han kanske inte kan peta någon, så formstarka som ni är…

– Haha, med tanke på hur John (Guidetti) och Isaac (Kiese Thelin) spelar tillsammans däruppe så hade han fått tuff konkurrens.

Guidetti: "Trodde inte..."

På onsdagsmorgonen flög Sportbladet från Halmstad till Stockholm tillsammans med tre av U21-hjältarna: John Guidetti, Alexander Milosevic och Patrik Carlgren.

De var glada, men trötta hjältar. Celtic-anfallen var självklart positiv till ett eventuellt OS när det nämndes i förbifarten.

– Man trodde väl inte riktigt man skulle få chansen att spela ett OS.

EM går av stapeln mellan 17 och 30 juni nästa år, men lottas redan 6 november. Förutom Sverige deltar även värdlandet Tjeckien samt Tyskland, Portugal, England, Serbien, Danmark och Italien.

De fyra bästa lagen tar sig till OS i Rio året därpå. Det mästerskapet är för U23-spelare, men det är tillåtet att ha tre spelare som är äldre än så.

ARTIKELN HANDLAR OM