U21-hjälten: ”Jätte, jättetråkigt”

FOTBOLL

U21-landslagets EM-guld räckte inte till Bragdguldet.

Målvaktshjälten Patrik Carlgren var besviken.

– All credd till Sarah, men på ett sätt var vi värda det, säger han.

Det krävdes en smärre bragd mot Frankrike bara för att ta sig till EM. Och när U21 väl var på plats i Tjeckien fortsatte de bara rada upp skrällar. Först en vändning mot Italien trots en utvisning, sedan en sista minuten-kvittering mot Portugal för att ta sig till semifinal där man krossade Danmark bara för att sedan vinna en straffrysare mot favoriten Portugal i finalen.
Men det räckte inte för att övertyga Bragdguldsjuryn som i stället prisade simdrottningen Sarah Sjöström.

En besvikelse för guldhjälten Patrik Carlgren.

”Tråkigt att vi inte vann”

– All credd till Sarah, hon är en fantastiskt duktig simmerska. Men det är alltid tråkigt att inte vinna priser. På ett sätt var vi värda det, säger han och fortsätter:

– Vi var väldigt stora underdogs och ingen trodde på oss. Men vi vände och vann hela EM, så det är jätte, jättetråkigt på det sättet, säger AIK-målvakten.

Hur bra koll har du på Sarah Sjöström?

– Inte så jättebra. Hon vann väl fem medaljer, så all credd till henne. Men vi var med och slogs där, så det är tråkigt att vi inte vann – men det är bara att gå vidare.

På Sportbladets omröstning efter guldet är det tydligt att folket ger stort stöd till U21-laget. Hela 61 procent ville, vid tiden för intervjun med Carlgren, att U21-laget skulle ha vunnit.

Det finns ett Jerringpris runt hörnet också...

– Ja vi får hoppas! Det är alltid kul att vinna folkets hjärtan.