Brände massor men Sveriges U21 vann

"Vi ska slå dom med 10-0..."

Foto: TV4 SPORT
Svenska spelarna firar 1-0-målet.
FOTBOLL

Svenska U21-landslaget gjorde sitt jobb borta mot San Marino.

Men målen satt hårt inne –  två av 19 avslut träffade rätt.

– Det var segt, vi ska slå dom här med 10-0, säger Kristoffer Olsson.

Det blev en väntad matchbild när Sverige mötte San Marino borta i kval till U21-EM i Polen 2017. Ett lågt försvarande San Marino sprang och försvarskämpade sig igenom matchen, medan Sverige försökte få hål på hemmanationen.

Just det gick - sådär.

Statistiken sa till slut: 19 avslut, var av åtta på mål.

Resultatet löd: seger med 2-0.

”Blir frustrerande”

Sverige hade en mängd chanser. Bara IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall hade en handfull chanser utan att lyckas göra mål. Även Kristoffer Olsson hade sina möjligheter.

– Det blir frustrerande. Om målen rullar in kan man ta att det går trögt. Det var anfallsspel i 90 minuter. Vi behöver bli bättre på sista tredjedelen och att skapa chanser, sa Kristoffer Olsson efteråt till TV4.

I det svenska laget saknades bland andra Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf som har testats i A-landslaget.

Första svenska målet gjorde Alexander Fransson i första halvlek och i slutet av andra halvlek kunde Häckens Samuel Gustafsson avgöra då han slog in segermålet efter att ha träffat den retur som målvakten Elia Benedettini släppte på Samuels första skott.

Kroatien leder gruppen på 15 poäng, Sverige är i och med segern uppe på andra plats med 13 poäng. Samma poäng som Spanien, trea, har. Men då har Sverige en match mindre spelad än både Kroatien och Spanien.

– Det ser ljust ut i gruppen. Sen är det några tuffa matcher i höst där det ska avgöras, säger Samuel Gustafsson till TV4.

Förbundskapten Håkan Ericson var nöjd med segern och läget i gruppen inför nästa match i juni.

– Vi är före Spanien med en match mindre spelad och det är stort. Och vi kan ta in  försprånget på Kroatien. Vi har Spanien kvar i en match och Kroatien i dubbelmöte. Gruppen har öppnat sig, säger han.

FAKTA

Resultat och tabell:

San Marino–Sverige 0–2 (0–1)

0–1 Alexander Fransson (37), 0–2 Samuel Gustafsson (81).

Tabellen:

Kroatien 6 5 0 1 17 – 3 15

-------------------------------

Sverige 5 4 1 0 12 – 1 13

-------------------------------

Spanien 6 4 1 1 16 – 8 13

Georgien 7 3 0 4 12 – 12 9

Estland 6 1 1 4 2 – 15 4

San Marino 8 0 1 7 1 – 21 1