Svenska succélaget klart för EM-final

1 av 7
FOTBOLL

PRAG/STOCKHOLM. Efter att Sverige blivit klart för EM-final var John Guidetti eld och lågor.

– Det är det sämsta laget vi mött i turneringen. De bara snackar, men vi är bäst i Norden!, säger John Guidetti i TV12.

I natt när han lugnat ner sig bad anfallaren om ursäkt.

Det svenska U21-landslaget har gjort det igen.

När många svenska fans nog satt och vred sig i den andra halvleken mot Danmark visade laget att det är bäst när det gäller.

Efter att Sverige fått en riktig drömstart på matchen med 2-0 redan efter 25 minuter blev matchbilden en helt annan i den andra halvleken.

De svenska spelarna vann inga andrabollar och såg ut att gå på knäna.

Danmark lyckades reducera genom Uffe Bech – men sedan vaknade de svenska hjältarna till liv, som så många gånger förr i slutet av matchen.

Robin Quaison hade bara varit på planen i tio minuter när han avgjorde matchen med sitt 3-1-mål.

Lagkaptenen Oscar Hiljemark fick sedan sista ordet när han gjorde 4-1 på tilläggstid.

"Sämsta laget vi mött"

Efter matchen var John Guidetti eld och lågor i en intervju i TV12 som kan bli klassisk.

– Det är dags för dem att åka hem. Man kan inte säga att det är lätt att möta oss när man torskar med 4-1. Det är lite pinsamt. Vi är bäst i Norden. Vi ska spela EM-final, vi är Sverige, alla andra kan gå hem, säger han.

– Vi lät dem prata, vi lät de säga vad de skulle göra. Men de har bara pratat och inte visat och det funkar inte. Vi vann med 4-1, vi är helt överlägsna. Det är det sämsta laget vi mött i turneringen.

– Jag är fantastiskt glad, men vi är bäst i Norden, det är så det är.

Ber om ursäkt

När han mötte pressen senare under kvällen har han lugnat ner sig – och ångrar till viss del sina uttalande.

– Det var direkt efter att vi gått till final och det var mycket känslor. Det var lite för mycket kanske, så jag ber om ursäkt för det lite, säger han.

– Det var lite irriterande, som när jag vinner på Fifa och är lite retsam. Men nu har jag lugnat ner mig lite. Det är ett fantastiskt lag, det får man ge ge dem. Det var bra att de kom till semi. Jag hade lätt kunnat säga något som de sa, så det är väl bara att ha förståelse.

– Jag tycker fortfarande att det de sa var konstigt. Man måste ändå visa respekt. Men nu fick vi bevisa att vi var bättre än vad de sa.

– Det är extra skönt att vinna när de säger att vi inte tillräckligt bra, att vi är ett drömmotstånd och att de är våra grannar också.

Svensk final – då byter de kanal

Det visste du inte om spelarna i U21-landslaget

FAKTA

Danmark–Sverige 1–4 (0–2)

0–1 John Guidetti (23 str), 0–2 Simon Tibbling (25), 1–2 Uffe Bech (63), 1–3 Robin Quaison (83), 1–4 Oscar Hiljemark (90).

Varning, Danmark: Yussuf Poulsen.

Domare: Sergej Karasev, Ryssland.

Publik: 9 834. (Prag, Tjeckien)

Danmark (4–3–3): Jakob Busk – Alexander Scholz, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen – Jens Jønsson (Lasse Christensen 57), Nicolaj Thomsen, Pierre Højbjerg – Uffe Bech (Viktor Fischer 90), Yussuf Poulsen, Rasmus Falk (Pione Sisto 65).

Sverige (4–4–2): Patrik Carlgren – Victor Nilsson Lindelöf, Alexander Milosevic, Filip Helander, Ludwig Augustinsson – Oscar Lewicki, Oscar Hiljemark, Abdulrahman Khalili, Simon Tibbling (Robin Quaison 72) – John Guidetti (Mikael Ishak 61), Isaac Kiese Thelin (Sam Larsson 90).