Namnen TV4 aldrig avslöjar i krönikan

Här är bilderna från U21-landslagets bråk

FOTBOLL

Sverige blev laget som inte gick att slå och seglade hela vägen fram till EM-guldet i U21-EM.

Men i TV4:s krönika från sommaren i Tjeckien bekräftar förbundskapten Håkan Ericson också ett internt bråk i gruppen inför EM-finalen.

Ett bråk som Sportbladets fotograf Pontus Orre fångade på bild.

Det var på den sista träningen, på finalarenan i Prag, inför mötet med Portugal som det blev rejält irriterat i det svenska laget. I TV4:s krönika från U21-mästerskapet bekräftar förbundskapten Håkan Ericson för första gången incidenten.

”På väg att skada varandra”

– På den lilla kvadraten vi alltid har dagen innan match var spelarna osams. De var riktigt dumma mot varandra. Riktigt otrevliga. Ett par var på väg att skada varandra, säger Ericson och fortsätter:

– Då fick jag första gången de här tre veckorna höja rösten ordentligt och säga att ”nu ser vi till att vi kommer härifrån friska allihopa och inte ger Portugal någon fördel”.

I dokumentären varken visas bilder från incidenten eller nämns vilka det var som var inblandade. Men som enda media fångade Sportbladet, genom fotograf Pontus Orre, händelsen på bild.

Det hela började med att John Guidetti tillsynes skojade med Alexander Milosevic innan Isaac Kiese Thelin gick emellan i vad som såg ut som ett skämtsamt bråk. Men en mer allvarlig Milosevic verkade tända till och både sparkade samt riktade en spottloska mot, dock inte på, Guidetti.

”Vi hade ett UFC-slagsmål”

Efter händelsen anslöt flera lagkamrater, däribland Abdul Khalili samt Victor Nilsson Lindelöf, och hörde sig för om situationen. Sedan särades Guidetti samt Milosevic på till nästa övning.

När Sportbladet efter träningen var i kontakt med Alexander Milosevic via sms tonade mittbacken ner incidenten. ”Vi hade ett UFC-slagsmål om Fifa. Han förlorade på en rear naked choke 1:57 i andra”, skrev Milosevic då.

En annan bild än den Oscar Hiljemark nu förmedlar i TV4:s krönika.

– Det var hetsigt. Det var mycket hets. Det var en helt annan stämning. Det gick att ta på den. Men jag tror det behövdes. Alla som spelat fotboll på internationell nivå vet att det är så ibland på träningarna, säger Hiljemark.