Här är de tio största stjärnorna som du inte får se i VM

Sportbladets Marcus Leifby listar spelarna som missar festen

Foto: andreas bardell
FOTBOLL

Skadade, petade, okvalificerade – och bisexuella?

Ja, oavsett vad eller varför så kommer en hel drös med stjärnor att missa VM i Sydafrika i nästa vecka.

Här är tio lirare som vi definitivt kommer att sakna – på ett eller annat sätt.

Eller?

1. Ronaldinho, Brasilien

En och annan höjde nog på både ett och två ögonbryn när förbundskapten Dunga meddelade sin VM-trupp för några veckor sedan.

Den innehöll, precis som vanligt, 23 namn. Den innehöll inte Ronaldinho.

Världens bästa fotbollsspelare 2004 och 2005 ansågs helt enkelt inte vara tillräckligt bra och visst är det så att han inte alls håller samma klass som tidigare.

Men han har fortfarande fickorna fulla med karameller.

2. Michael Ballack, Tyskland

Tysklands härförare och lagkapten Michael Ballack fick en ordentlig smäll i FA-cupfinalen och ett par dagar senare svor en hel nation scheisse i kör när Ballack meddelade:

– Det är kört. Det känns bittert.

I samma stund fick hela Tyskland ett nytt hatobjekt – Kevin Prince Boateng.

De enda som pustar ut är väl domarna...

3. Zlatan Ibrahimovic, Sverige

Portugal och Danmark snuvade inte bara Sverige på VM – utan en hel fotbollsvärld på en av de största stjärnorna. Vad tror ni Zlatan gör när VM sparkar igång om en vecka? 1. Signerar för en ny klubb ute i Europa? 2. Semestrar på Skara Sommarland? 3. Sitter bänkad i tv-soffan?

4. David Beckham, England

Pang, sa det bara och så flög David Beckhams VM-drömmar från hälen och ända upp i tomma intet. En finsk specialist fick hämta Beckhams hälsena någonstans i ryggslutet. Men Beckham åker ändå med Englands trupp till VM – exakt vilken roll han kommer att ha är dock oklart.

Ansvara för ”värdeväskan”?

5. Francesco Totti, Italien

Francesco Totti saknas alltid – på ett eller annat sätt. Prinsen av Rom fick inte någon plats i Marcello Lippis VM-trupp och om det har att göra med ”den olyckliga tacklingen” på Mario Balotelli i cupfinalen är oklart.

Klart är i alla fall att världsmästaren från 2006 inte behöver spotta i varken glas eller Christian Poulsens fejs i sommar.

6. Michael Essien, Ghana

Ghana sågs lite som en outsider i VM – fram tills för en vecka sedan när Michael Essien, en av världens bästa allroundmittfältare, meddelade att han inte hinner bli tillräckligt pigg för att spela i Sydafrika.

Trist för Ghana – och för alla oss som tycker om att titta på.

7. Karim Benzema, Frankrike

Real Madrid hostade upp närmare 400 miljoner kronor för att knyta till sig Karim Benzema inför den här säsongen. Efter densamma kan vi konstatera att anfallaren fortfarande har runt 400 miljoner kronor kvar att ”betala av”. Säsongen har varit en ren katastrof och VM-chanserna ökade väl inte direkt efter att hans inblandning i prostitutionshärvan uppdagades.

8. Bojan, Spanien

Bojan Krkic fick inte vara med och uppleva Spaniens efterlängtade EM-titel för två år sedan. Och nu får han inte vara med och försöka ta ett lika efterlängtat VM-guld i sommar. Trots att åsidosatte Zlatan Ibrahimovic och Thierry Henry i Barcelona under våren så fick han inte plats i Vicente del Bosques VM-trupp.

Tur att han är fortfarande är ”en valp” – det kommer ju fler mästerskap.

9. Esteban Cambiasso, Argentina

”Byryktet” säger att Maradona har fått för sig att den ettrige Inter-mittfältaren Esteban Cambiasso är bisexuell och att det är anledningen till att han inte får en plats i den argentinska VM-truppen. Ryktet har inte (och kommer sannolikt aldrig) att bekräftas varken av den ene eller andre men oavsett anledning så kommer vi att sakna Cambiasso i VM.

Frågan är om Maradona och Argentina också kommer att göra det.

10. Andrej Arsjavin, Ryssland

Ja, jag vet. Andrej Arsjavin skickade hem oss från EM för två år sedan och på många sätt och vis är det rätt skönt att slippa se honom.

Men på många andra sätt och vis är det ganska t

Ryssland floppade i play-off kvalet mot Slovenien och ”den lille tsaren” får stanna hemma – precis som lagkamraterna Samri Nasri (Frankrike) och Theo Walcott (England).

ARTIKELN HANDLAR OM