Siffrorna som hela England snackar om

Fabio Capello har delat ut matchtröjorna – blir James förstemålvakt?

Foto: AP
David James.
FOTBOLL

Det bränns, känner ni det?

I dag på morgonen landade Wayne Rooney, Steven Gerrard och resten av gänget i Englands VM-trupp i Sydafrika.

Kort därefter delade Fabio Capello ut tröjnummer till spelarna – och nu undrar ett helt land om David James blir för Englands förstemålvakt i VM.

– Jag brukar inte få veta om jag startar förrän laget släpps, säger James.

Är det några som vet hur man skapar VM-feber så är det engelsmännen.

Kort efter att Englands VM-plan tog mark i Sydafrika i dag så sipprade ett antal siffror ut till de brittiska tidningarna och det var inte vilka siffror som helst.

Fabio Capello har delat ut tröjnummer till spelarna och nu spekuleras det rätt ordentligt om vilka som spelar från start när England går in i VM-slutspelet mot USA nästa lördag.

Satsar Capello på James?

Mest snackas det om målvaktveteranen David James, som nu tros bli Capellos förstaval i målet, efter att ha fått tröja nummer ett.

James var Svennis förstemålvakt under EM 2004 men fick stå åt sidan två år senare när Paul Robinson var det givna valet i VM i Tyskland.

– I varje kvalmatch som jag startat så har jag inte fått veta det förrän laguppställningen släppts, säger han.

David James, som fyller 40 i augusti, har en brokig säsong med Portsmouth bakom sig och har – precis som under hela sin karriär – både ”varit ute och hängt tvätt” och stått för rena rama fantomräddningarna.

I övrigt då?

Jo, Glenn Johnson har fått nummer två och väntas därmed spela högerback i en backlinje med John Terry, Rio Ferdinand och Ashley Cole.

Väntat anfallspar

Aaron Lennon har fått tröja nummer sju och placeras därmed till höger på mittfältet. Ett mittfält som Steven Gerrard och Frank Lampard kommer att styra centralt. Till vänster väntas Joe Cole få chansen – och Chelsea-illern har också fått nummer elva.

På topp?

Jo, det mest ”häpnadsväckande” där är att Peter Crouch lär bilda anfallspar med Wayne Rooney. Den långe och den korte får dra på sig nian och tian.

Men som sagt – än så länge är det bara spekulationer, antagande och gissningar. Fabio Capello lär inte släppa någon startelva förrän runt 19.30 den 13:e juni.

FAKTA

Här är alla spelarna – och deras nummer

Målvakter: 1 D James, 12 R Green, 23 J Hart.

Backar: 2 G Johnson, 3 A Cole, 5 R Ferdinand, 6 J Terry, 13 S Warnock, 15 M Upson, 18 J Carragher, 20 L King.

Mittfältare: 4 S Gerrard, 7 A Lennon, 8 F Lampard, 11 J Cole, 14 G Barry, 16 J Milner, 17 S Wright-Phillips, 22 M Carrick.

Anfallare: 9 P Crouch, 10 W Rooney, 19 J Defoe, 21 E Heskey.