Skyddas med maskingevär

FOTBOLL

LONDON. Säkerheten kring de engelska fotbollsstjärnorna i Sydafrika är enorm.

Spaningsflygplan, en polishelikopter och paramilitärer med automatvapen mötte Rooney, Beckham och Gerrard på flygplatsen.

– Lagets hotellkomplex är också helt avspärrat, säger en poliskälla.

Foto: AFP
Det engelska landslaget möttes av tungt beväpnade säkerhetsvakter när de landade i sydafrika i går.

Flera mer eller mindre seriösa terroristhot har riktats mot fotbolls-VM i Sydafrika och framför allt mot de engelska och amerikanska spelarna.

När Wayne Rooney, 24, och Frank Lampard, 31, gjorde Fabio Capello sällskap av flygplanet möttes de av uniformerad polis och ett stort antal paramilitärer.

Tungt beväpnade

Säkerhetsoperationen leds av en elitstyrka som i vanliga fall bara kallas in för att skydda statschefer, skriver Sun. Varje baskerförsedd vakt är beväpnad med ett automatvapen, en pistol, rökbomber och bedövningsgranater.

Bussen till spelarhotellet flankerades av sjutton andra fordon.

”Kryllar av poliser”

– Jag har aldrig sett en säkerhetsoperation på den här nivån för ett sportevenemang. Vägarna kryllar av poliser för att förhindra att något fordon stannar framför konvojen, säger en poliskälla till tidningen.

Dessutom cirkulerade en polishelikopter över transporten och ett flygplan med infraröd spaningsutrustning bevakade också den 16 mil långa färden från flygplatsen.

Även på lyxhotellet i Rustenburg där engelsmännen har sin bas har man tagit till säkerhetsåtgärder utöver det vanliga. Hela komplexet är omgivet av ett högt elstängsel och beväpnade vakter patrullerar området dygnet runt, skriver Sun.