Svenske läkaren: ”Det är inte kört”

Mats Börjessen till Sportbladet: En operation kan få honom spelbar

FOTBOLL

VM-hoppet lever i högsta grad för superstjärnan Didier Drogba, 32.

– En operation kan få honom spelbar, säger Elfenbenskustens läkare Mats Börjesson till Sportbladet.

Det var i dagens träningsmatch mot Japan som Chelseastjärnan blev liggande efter en tuff tackling från Marcos Tulio Tanaka.

Drogba fördes till sjukhus där han undersöktes.

De första rapporterna i internationella medier sa att superstjärnan skulle missa VM med en armbågsfraktur på höger arm. Något som skulle vara en mycket tuff smäll för förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson.

Men Sportbladet talade nyligen med Mats Börjesson, i vanliga fall läkare för Gais, men nu engagerad av Svennis som landslagsläkare för Elfenbenskusten:

– Drogba har en fraktur i underarmen, i armbågsbenet, och det går att operera och lägga benet till rätta. VM är inte kört.

– Vi håller på och diskuterar när och var en eventuell operation ska genomföras. Hans klubb, Chelsea, måste få vara med i de här besluten, säger Börjesson.

Efter en operation kan Drogba relativt omgående börja träna, men måste undvika närkamper och ha ett skydd för den skadade armen.

– Om allt går vägen med operationen måste vi även få godkänt så att Drogba får tillåtelse att spela med skyddet, säger Börjesson.

Hur bedömer du hans chanser till VM–spel?

– De är 50–50 åtminstone. VM är i alla fall inte kört. Vi hoppas kunna lösa det här, säger Mats Börjesson.

ARTIKELN HANDLAR OM