”Ställ över stjärnorna”

Kravet från engelsk press i natt

FOTBOLL

LONDON. Med bara dagar kvar till premiären har rena skadeepedemin drabbat VM-lagen.

I morgon spelar Englands alla stjärnor träningsmatch igen.

Då undrar brittiska tidningar om Capello har tappat förståndet.

Foto: Foto: APSunday Express.News of the World.
SKADEORO I morgon spelar England träningsmatch mot Platinum Stars. Capello tänker låta samtliga stora stjärnor spela, något som får brittiska tidningar att undra om förbundskaptenen tappat förståndet.

Det är tidningen Sunday Express som har rubriken ” Har du flippat ur Fab?”. De skriver att Fabio Capello borde linda in sina stjärnspelare i bomull istället för att låta dem spela en betydelselös träningsmatch. Särskilt med tanke på att lagkaptenen Rio Ferdinand skadade sig så svårt i fredags att han var tvungen att lämna VM.

Möter klubblag

Det är imorgon som det engelska landslaget ska möta det sydafrikanska klubblaget Platinum Stars. Det är första gången landslaget möter ett klubblag på 22 år och Fabio Capello har sagt att han tänker lufta samtliga stora spelare i minst 45 minuter.

Alla brittiska tidningar tycker att det är onödigt att riskera spelarnas hälsa. Men Fabio Capello försvarar sig med att laget måste förbereda sig för matchen mot USA nästa lördag.

– Vad ska jag göra, bara låta spelarna simma så att de inte ska skada sig? Vi måste träna ihop oss och vi kan inte se in i framtiden, säger han till News of the World.

Inte nöjd med laget

Tränaren sägs inte vara nöjd med lagets insatser mot Mexiko och Japan och hoppas nu få spelarna att spela som ett lag.

Jonas Sverin