Wennman: ”Det var ett skämt till match”

Sågar England efter VM-genrepet

Foto: AP
FOTBOLL

England har problem inför VM-premiären mot USA på lördag.

Laget slog visserligen lokala laget Platinum Stars med 3-0 men Sportbladets krönikör på plats berättar om en bedrövlig engelsk insats.

– Det såg inte bra ut. Inte alls. England har stora problem att få igång något bolltempo överhuvudtaget, säger Peter Wennman.

Det var ett lojlt engelsk lag som vann VM-genrepet mot Platinum Stars med 3-0.

– Engelsmännen såg alldeles förvirrade ut. Capello fick ständiga vansinnesutbrott vid sidlinjen och undrade nog vad spelarna höll på med. Joe Cole var en av ytterst få som gjorde något som helst intryck. Alla andra mittfältare var dåliga, säger Sportbladets krönikör Peter Wennman på plats.

Bytte tio spelare

I halvtid valde förbundskapten Fabio Capello att byta ut samtliga spelare utom Joe Cole. Efter det ökade England på till slutresultatet 3-0 efter mål av Joe Cole och Wayne Rooney.

– Det såg inte bra ut. Inte alls. England har stora problem att få igång något bolltempo överhuvudtaget. Det går för sakta och är för omständligt.

Borde Capello vara orolig?

– Ja, men han får ta matchen för vad den var. Det var ett skämt till match, domarne kan inte ha varit äldre än 15 år. Det är svårt att få spelarna att tända till för en sådan här match och de är rädda för att bli skadade. Men lite bättre än så här kan man kräva.